F1 - Ποιος είναι ο Όλιβερ Μπέρμαν που αντικαθιστά τον Σάινθ στη Ferrari

F1 - Ποιος είναι ο Όλιβερ Μπέρμαν που αντικαθιστά τον Σάινθ στη Ferrari
Η ασθένεια του Κάρλος Σάινθ στη Σαουδική Αραβία φέρνει απρόσμενα στο τιμόνι της Scuderia Ferrari έναν 18χρονο Βρετανό.

Μόλις στο δεύτερο αγώνα της φετινής σεζόν της Formula 1 θα έχουμε τη συμμετοχή ενός νέου οδηγού, πέραν των 20 που πήραν μέρος στο Μπαχρέιν μία εβδομάδα νωρίτερα. Ο Κάρλος Σάινθ της Scuderia Ferrari διαγνώστηκε με σκωληκοειδίτιδα και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα και για το λόγο αυτό δεν θα μπορέσει να πάρει μέρος στο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας.

Τη θέση του θα πάρει ο Όλιβερ Μπέρμαν, ο οποίος είναι ο οδηγός εξέλιξης της ιταλικής ομάδας και θα οδηγήσει το μονοθέσιο του Σάινθ δίπλα στον Σαρλ Λεκλέρ. Το έργο του όμως δεν θα είναι καθόλου εύκολο, καθώς είχε μόλις 60 λεπτά στη διάθεσή του στο επεισοδιακό FP3 ώστε να εγκλιματιστεί στα δεδομένα μονοθεσίου της Formula 1. Μάλιστα, τα πήγε περίφημα καθώς ήταν εντός της πρώτης 10άδας στα αποτελέσματα.

Ποιος είναι όμως ο νεαρός, Όλιβερ Μπέρμαν; Ώρα να μάθουμε περισσότερα για τον νεαρό Βρετανό.

Ο Μπέρμαν, γεννήθηκε στις 8 Μαΐου του 2005, είναι μέλος της Ακαδημίας της Scuderia Ferrari από το 2022 και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του μέλλοντος. Από μικρή ηλικία είχε ξεχωρίσει σε πρωταθλήματα kart, κερδίζοντας τίτλους από το 2017 έως το 2020 στα: Kartmasters British Grand Prix, IAME Winter Cup, IAME Euro Series, IAME International Final και IAME Winter Cup.

Το 2020 αγωνίστηκε για πρώτη φορά με μονοθέσιο, κερδίζοντας τόσο τη γερμανική όσο και την ιταλική Formula 4. To 2022 πήρε μέρος στη Formula 3 στην οποία τερμάτισε 3ος και το 2023 έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο στη Formula 2. Κατέκτησε μόλις στην πρώτη του σεζόν 3 pole position και 4 νίκες σε ένα άκρως ανταγωνιστικό grid.

Συμμετείχε επίσης σε δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών της Formula 1 με τη Haas, όπως επίσης και στο τεστ νέων οδηγών στο Άμπου Ντάμπι. Ο Μπέρμαν βρίσκεται στο ραντάρ της αμερικανικής ομάδας ενόψει 2025.

Οδηγός F1

Φέτος αγωνίζεται και πάλι στη Formula 2 με την ομάδα της Prema. Μάλιστα, για το Feature Race του Σαββάτου είχε κατακτήσει την pole position, την οποία δεν θα έχει τη δυνατότητα να επιχειρήσει να μετουσιώσει σε νίκη, αφού θα οδηγήσει για τη Ferrari.

Στο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας θα έχει μία «χρυσή» ευκαιρία να δείξει δείγματα της ταχύτητάς του και μένει να δούμε αν θα καταφέρει να την εκμεταλλευτεί. Όλα δείχνουν όμως ότι πρόκειται για έναν μελλοντικό αστέρα της Formula 1.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!