F1 - Πιάστρι: «Η Red Bull δεν είναι όσο μακριά φοβόμασταν»

F1 - Πιάστρι: «Η Red Bull δεν είναι όσο μακριά φοβόμασταν»
Ο οδηγός της McLaren Racing μίλησε για την ταχύτητα της Red Bull Racing και το γεγονός πως δεν είναι όσο μακριά πίστευαν σε απόδοση.

Ο πρώτος αγώνας της φετινής αγωνιστικής σεζόν της Formula 1 αποδείχθηκε ένας «μονόλογος» του Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing πήρε την pole position για το Grand Prix Μπαχρέιν και τη μετουσίωσε σε νίκη, έχοντας διαφορά 20 δευτερόλεπτα από τον teammate του, Σέρχιο Πέρεζ.

Η διαφορά έναντι του ανταγωνισμού δημιούργησε έντονη δυσαρέσκεια στους φίλους του σπορ, όμως οι κορυφαίες ομάδες της Formula 1 πιστεύουν πως η αυστριακή ομάδα δεν είναι άπιαστη. Ορισμένες μάλιστα, περίμεναν τους «ταύρους» ακόμη πιο δυνατούς.

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση για το Grand Prix Σαουδικής Αραβίας, ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren Racing ρωτήθηκε αν περίμενε αυτές τις επιδόσεις από τη Red Bull Racing.

«Η διαφορά τους ήταν πιο ρεαλιστική από αυτό που περιμέναμε για να είμαι ειλικρινής. Είναι περίπου στα ίδια με την περασμένη χρονιά, οπότε η διαφορά που έχουν δεν μας εξέπληξε. Στους αγώνες πέρυσι ήταν πάντα πιο γρήγοροι απ’ ό,τι στις κατατακτήριες. Όμως δεν είναι όσο μακριά φοβόμασταν πως θα είναι μετά τις χειμερινές δοκιμές. Βρίσκονται πάντως αρκετά μπροστά μας», ανέφερε.

Οδηγός F1

Όσο για το πρώτο δείγμα δυναμικής της νέας McLaren MCL38, o Αυστραλός ανέφερε: «Ο ρυθμός μας ήταν εκεί που το περιμέναμε. Η Ferrari και η Mercedes έχουν κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός και η Red Bull είναι καθαρά μπροστά. Ειλικρινά πάντως δεν κάναμε κακό ξεκίνημα στη σεζόν. Προσωπικά, ξεκίνησα επίσης καλά τη σεζόν, είχα καλό ρυθμό. Είμαι χαρούμενος».

Ο Λάντο Νόρις ήταν ο οδηγός της McLaren Racing που τερμάτισε ψηλότερα στην κατάταξη στον αγώνα του Μπαχρέιν. Η διαφορά του από τον νικητή Φερστάπεν ήταν 48 δευτερόλεπτα.

Φωτογραφίες: McLaren F1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!