F1 - Η Mercedes δεν βιάζεται να βρει αντικαταστάτη του Χάμιλτον ενώ «οργιάζουν» οι φήμες για Φερστάπεν

F1 - Η Mercedes δεν βιάζεται να βρει αντικαταστάτη του Χάμιλτον ενώ «οργιάζουν» οι φήμες για Φερστάπεν
H γερμανική ομάδα αναμένεται να «παίξει» το παιχνίδι της φετινής Silly Season της Formula 1, καθώς έχει να καλύψει ένα μεγάλο κενό που αφήνει ο Λιούις Χάμιλτον.

Το 2024 ξεκίνησε με πολύ ανατρεπτικό τρόπο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Η Scuderia Ferrari ανακοίνωσε πως ο Λιούις Χάμιλτον θα γίνει οδηγός της από το 2025 και προκάλεσε σοκ σε παγκόσμιο επίπεδο, πέρα από το φάσμα του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ.

Έτσι, αφήνει ένα τεράστιο κενό στη γερμανική ομάδα η οποία πρέπει να βρει τον κατάλληλο αντικαταστάτη. Αυτό δεν είναι απλό, καθώς στην ακαδημία της βρίσκεται ο Κίμι Αντονέλι. Ο Ιταλός αγωνίζεται στη Formula 2 με την Prema και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ιστορία των αγώνων ταχύτητας.

Οδηγός F1

Στον πρώτο αγώνα στο Μπαχρέιν δεν είχε καλή επίδοση, παίρνοντας μόλις ένα βαθμό. Ο Βολφ ρωτήθηκε για το αποτέλεσμα του Αντονέλι και αν αυτό επηρεάζει την επιλογή του οδηγού που θα πλαισιώσει τον Τζορτζ Ράσελ το 2025.

«Μία ομάδα που κατέκτησε πέρυσι τον τίτλο δεν πρέπει να είναι στις θέσεις 17 και 18. Πρέπει να κοιτάμε τι κάνουν μεταξύ τους οι teammates. Ήταν ακόμη ο πρώτος αγώνας. Νιώθω ένοχος που έχω μιλήσει τόσο πολύ γι’ αυτόν. Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν οι επόμενοι αγώνες. Δεν βιαζόμαστε να πάρουμε την οποιαδήποτε απόφαση», είπε.

Η συζήτηση στράφηκε και προς τον Μαξ Φερστάπεν και τις τελευταίες φήμες που θέλουν τη Mercedes να τον έχει προσεγγίσει λόγω της κρίσης που περνάει η Red Bull Racing. Ο Βολφ από τη μεριά του απέφυγε να απαντήσει ευθέως.

«Ένας οδηγός θα επιλέξει πάντα να οδηγήσει το ταχύτερο μονοθέσιο. Αυτός είναι βασικός κανόνας στη Formula 1», είπε.

Στις τάξεις της Red Bull Racing βλέπουν ως πιθανό ενδεχόμενο την αποχώρηση του Ολλανδού πολυπρωταθλητή. Ο σύμβουλος της Red Bull σε αγωνιστικά θέματα, Χέλμουτ Μάρκο, είπε: «Δεν πρόκειται να σταθώ εμπόδιο στον Φερστάπεν».

Φωτογραφίες: Mercedes F1 media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!