MotoGP: Η Prima Pramac Racing παρουσίασε τη νέα μοτοσυκλέτα της

MotoGP: Η Prima Pramac Racing παρουσίασε τη νέα μοτοσυκλέτα της
Στα paddock της Formula 1, η ομάδα παρουσίασε τις GP24 των Χόρχε Μαρτίν και Φράνκο Μορμπιντέλι.

Η Prima Pramac Racing επέλεξε το Μπαχρέιν για την παρουσίαση της μοτοσυκλέτας της, σηματοδοτώντας μια αποκλειστική συνεργασία μεταξύ της ομάδας και του πρωταθλήματος Formula 1. Η νέα Ducati Desmosedici GP24 αποκαλύφθηκε στο Διεθνές Σιρκουί του Μπαχρέιν στη Μανάμα, στο περιθώριο του πρώτου Grand Prix Formula 1 της σεζόν. Οι δύο αναβάτες, Χόρχε Μαρτίν και Φράνκο Μορμπιντέλι εμφανίστηκαν από την τελευταία στροφή της πίστας και κατευθύνθηκαν προς το paddock, όπου τους υποδέχθηκαν δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, μαζί με τον Μάνατζερ της ομάδας Prima Pramac Racing, Τζίνο Μπορσόι και τον Επικεφαλής της ομάδας Prima Pramac Racing, Πάολο Καμπινότι.

Pramac
Φωτογραφίες: Prima Pramac Racing

Η ομάδα με τα κόκκινα και μοβ χρώματα θα παρουσιαστεί στην εκκίνηση με φρέσκες φιλοδοξίες, μετά την κατάκτηση του τίτλου του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ομάδων το 2023 -μια ιστορική πρώτη φορά για μια ανεξάρτητη ομάδα- και την εξαιρετική σεζόν του Χόρχε Μαρτίν, ο οποίος διεκδίκησε τον τίτλο του Πρωταθλητή μέχρι τον τελευταίο αγώνα, κατακτώντας τον τίτλο του Καλύτερου Ανεξάρτητου Αναβάτη. Ο Ισπανός, που θα οδηγήσει τη Ducati Prima Pramac για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ολοκλήρωσε την τελευταία σεζόν με τέσσερις νίκες GP και εννέα νίκες σε sprint αγώνες, ενώ είχε συνολικά 22 θέσεις στο βάθρο (συμπεριλαμβανομένων των sprint αγώνων).

Pramac
Φωτογραφίες: Prima Pramac Racing

Μαζί με τον Μαρτίν φέτος θα βρίσκεται ο Ιταλο-Βραζιλιάνος Φράνκο Μορμπιντέλι, δημιουργώντας έναν τρικολόρε συνδυασμό με την ιταλική μοτοσυκλέτα. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Moto2 του 2017 εντάσσεται στην Prima Pramac Racing φέτος με τη φλόγα του πάθους να τον καίει και την επιθυμία να αποδείξει τις δυνατότητές του. Και οι δύο αναβάτες θα έχουν την εργοστασιακή έκδοση της Ducati Desmosedici GP24. Αυτή είναι η εικοστή τρίτη συνεχής χρονιά της ομάδας στο MotoGP, και η τρίτη χρονιά της συνεργασίας με την τεχνολογική εταιρεία Prima Assicurazioni ως χορηγό τίτλου. Ο πρώτος αγώνας αυτού του ολοένα και πιο ανταγωνιστικού παγκόσμιου πρωταθλήματος έχει προγραμματιστεί για τις 10 Μαρτίου, στο Κατάρ.

Pramac
Φωτογραφίες: Prima Pramac Racing

Πάολο Καμπινότι, Επικεφαλής Ομάδας Prima Pramac Racing: «Ο στόχος μας φέτος είναι να παραμείνουμε στην κορυφή, συνεχίζοντας τα εξαιρετικά αποτελέσματα που επιτύχαμε στο πρωτάθλημα του προηγούμενου έτους. Με τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα Αναβατών και κερδίζοντας τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ομάδων, κάναμε ιστορία ως ανεξάρτητη ομάδα. Το 2024 θα είναι ένα σημαντικό πρωτάθλημα για εμάς: θα είναι δύσκολο να βελτιωθούμε από την περασμένη σεζόν, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Τζίνο Μπόρσοι, Μάνατζερ Ομάδας στην Prima Pramac Racing: «Πηγαίνουμε σε αυτή τη νέα σεζόν με αυτοπεποίθηση. Για πρώτη φορά, μετά από τρία χρόνια, θα παρουσιάσουμε έναν νέο αναβάτη στην ομάδα. Αυτή είναι μια συναρπαστική πρόκληση για εμάς, στην οποία θα επιδιώξουμε να ανταποκριθούμε με αποφασιστικότητα, εστίαση και ενθουσιασμό. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στο δυναμικό του Χόρχε Μαρτίν, και είμαι σίγουρος ότι ο Φράνκο Μορμπιντέλι θα δώσει τα πάντα για να μας προσφέρει τη μέγιστη ικανοποίηση, ενσαρκώνοντας την εργατικότητα και το πνεύμα θυσίας που είναι το σήμα κατατεθέν της Prima Pramac Racing. Η ομάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τη νέα σεζόν με αποφασιστικότητα και φιλοδοξία, με δύο ταλαντούχους αναβάτες που έχουν μεγάλες επιτυχίες στο οπτικό τους πεδίο».

Pramac
Φωτογραφίες: Prima Pramac Racing

Χόρχε Μαρτίν, αναβάτης της Prima Pramac Racing: «Το 2023 ήταν μια φανταστική χρονιά, γεμάτη με μεγάλα αποτελέσματα και ικανοποίηση. Το μόνο που έλειπε ήταν το κερασάκι στην τούρτα στο τέλος, και θα κάνω τα πάντα για να διασφαλίσω ότι το 2024 θα είναι ακόμα καλύτερο. Γνωρίζω ότι θεωρούμαι ένας από τους υποψηφίους για τον τίτλο ακόμα και πριν ξεκινήσει η σεζόν: αυτό το είδος της πίεσης επιφυλάσσεται μόνο για λίγους αναβάτες, και το να είμαι ένας από αυτούς με κινητοποιεί ακόμη περισσότερο. Είμαι μέρος μιας ομάδας που έχει ό,τι χρειάζεται για να κάνει τη διαφορά: τη μοτοσυκλέτα, το προσωπικό και τη νοοτροπία. Μαζί, ξεκινάμε αυτήν τη σεζόν με την αποφασιστικότητα να φτάσουμε στην κορυφή».

Pramac
Φωτογραφίες: Prima Pramac Racing

Φράνκο Μορμπιντέλι, Prima Pramac Racing: «Το 2024 είναι ένα σημείο καμπής στην καριέρα μου. Προσχωρώ σε μια ομάδα που πέρυσι διεκδίκησε τον τίτλο του Πρωταθλητή Αναβατών μέχρι τον τελευταίο αγώνα, και κατέκτησε τον τίτλο των ομάδων. Έτσι, υπάρχουν όλα τα συστατικά για μια αξέχαστη σεζόν. Δυστυχώς για μένα το 2024 ξεκίνησε με μια πτώση που με ανάγκασε να χάσω τις προετοιμασίες της προετοιμασίας, αλλά τώρα έχω ανακάμψει, και ανυπομονώ να γνωρίσω πραγματικά τη Ducati Desmosedici GP24 και να επιτύχω πολλά σημαντικά αποτελέσματα μαζί της».

Φωτογραφίες: Prima Pramac Racing

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!