Αντρέας Μπρέμε: «Το κοινό μυστικό επιτυχίας στο ποδόσφαιρο και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό»

Newsroom
Αντρέας Μπρέμε: «Το κοινό μυστικό επιτυχίας στο ποδόσφαιρο και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό»
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που κατέκτησε το Μουντιάλ του 1990 με την εθνική Γερμανίας παρακολουθούσε συχνά αγώνες αυτοκινήτου.

Το γερμανικό ποδόσφαιρο θρηνεί την απώλεια ενός ακόμα σπουδαίου ποδοσφαιριστή. Ο Αντρέας Μπρέμε έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 63 ετών, από καρδιακή ανακοπή. Ο ποδοσφαιριστής που με δικό του γκολ χάρισε την νίκη στον τελικό του Μουντιάλ 1990 στη Γερμανία, ήταν γνωστός και για την αγάπη του στα αυτοκίνητα και την ταχύτητα.

O Μπρέμε παρακολουθούσε συχνά αγώνες του Γερμανικού Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού (DTM), καλεσμένος της Audi. «Το DTM είναι ένας συναρπαστικός θεσμός. Μπορείς να βρεθείς πιο κοντά στα αγωνιστικά αυτοκίνητα και τους οδηγούς σε σχέση με τη Formula 1 και μπορείς να βιώσεις την ένταση πριν την εκκίνηση», είχε δηλώσει το 2009 όταν είχε επισκεφθεί την πίστα του Χόκενχαϊμ για τον αγώνα του DTM.

Μάλιστα είχε κάνει ορισμένους γύρους στην πίστα ως συνοδηγός του Κρίστιαν Αμπτ. «Ήταν μία μοναδική εμπειρία. Το πώς επιταχύνουν στην ευθεία και στρίβουν την τελευταία στιγμή πριν τη στροφή, με εντυπωσίασε πάρα πολύ».

Ο Μπρέμε είχε τονίσει το κοινό σημείο στο ποδόσφαιρο και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. «Οι ομάδες έχουν μέλη από διαφορετικές εθνικότητες. Όπως στα pit έτσι και στο προπονητικό κέντρι μπορείς να ακούσεις πολλές διαφορετικές γλώσσες. Και όμως, καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον χωρίς να χρειαστεί να πουν μια λέξη. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας, τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στους αγώνες αυτοκινήτου».

Photo Credits: Audi AG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!