MotoGP: Παρουσιάστηκε η KTM RC16 του 2024 (vid)

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Παρουσιάστηκε η KTM RC16 του 2024 (vid)
Με πολλές φιλοδοξίες και ένα μεγάλο φτερό στην ουρά παρουσιάστηκε η μοτοσικλέτα των Μπραντ Μπίντερ και Τζακ Μίλερ.

Παρουσιάσεων συνέχεια και στο MotoGP, καθώς η επόμενη ομάδα που έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες της νέας της μοτοσικλέτας ήταν η Red Bull KTM Factory Racing. Η αυστριακή ομάδα παρουσίασε την RC16 του 2024, με το χρωματισμό της να μη διαφέρει ιδιαίτερα από αυτόν που γνωρίζουμε από τα προηγούμενα χρόνια.

KTM RC16

Η ΚΤΜ έχει κάνει σημαντική πρόοδο με τη νέα της μοτοσικλέτα και στις δοκιμές της Σεπάνγκ έδειξε πολύ καλό πρόσωπο. Στις τάξεις της ομάδας υπάρχει αισιοδοξία ότι στο φετινό πρωτάθλημα θα εμφανιστούν πολύ πιο ανταγωνιστικοί.

KTM RC16

Ο Μπραντ Μπίντερ, που πέρυσι τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας των αναβατών, δήλωσε: «Η τροχιά μας είναι ανοδική. 11η, 6η, 6η και 4η, έτσι, ναι, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πάμε καλύτερα από την 4η. Η περσινή σεζόν ήταν εξαιρετική κάποιες στιγμές και δύσκολη κάποιες άλλες. Ένιωσα ότι είχαμε περιθώριο για περισσότερα. Ήμασταν πολύ πιο ανταγωνιστικοί κάθε Σαββατοκύριακο και πάντα γύρω από τη μάχη του βάθρου. Αυτή τη σεζόν μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Θα είναι η δέκατη αγωνιστική μου σεζόν για τη Red Bull KTM Factory Racing και ήταν ένα εκπληκτικό ταξίδι. Ήμασταν πάντα ενωμένοι και πάντα είχαμε τον ίδιο στόχο στο μυαλό. Νομίζω ότι πάντα ταιριάζαμε πολύ καλά μαζί και είμαι πολύ χαρούμενος εδώ που βρίσκομαι. Το μόνο που απομένει είναι να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε τη δουλειά στο MotoGP».

KTM RC16

Ο Τζακ Μίλερ, που διανύει τη δεύτερη χρονιά του με τα χρώματα της ΚΤΜ. Συμπλήρωσε: «Το 2023 ήταν μια χρονιά εκμάθησης και ανάπτυξης για εμένα ως άνθρωπο και ως αναβάτη. Προς το δεύτερο μισό της σεζόν, ήμασταν πραγματικά άνετα με τη μοτοσυκλέτα και μπορέσαμε να αρχίσουμε να διεκδικούμε τις θέσεις όπου έπρεπε να είμαστε. Στην KTM, όταν βρίσκουν κάτι ή βρίσκουν ένα μονοπάτι - νέες ιδέες, καλύτερες ιδέες και στρατηγικές - τότε τα δίνουν όλα για να τις έχουν στην πίστα το συντομότερο δυνατό. Ως αναβάτης, το να έχεις αυτή τη δύναμη και αυτό το κίνητρο και αυτήν την υποστήριξη από την εταιρεία είναι φοβερό. Δεν κατάφερα να πετύχω όλες τις επιθυμίες που ήθελα το 2023. Έχω μια εντελώς νέα λίστα επιθυμιών για το 2024».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!