F1 - Ο Τζόρνταν καλεί τη Mercedes να φέρει πίσω τον Φέτελ

F1 - Ο Τζόρνταν καλεί τη Mercedes να φέρει πίσω τον Φέτελ
Ο πρώην επικεφαλής και ιδιοκτήτης ομάδας στη Formula 1 προτείνει στη γερμανική ομάδα να επαναφέρει στην ενεργό δράση τον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή.

Αρκετός κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη πως ο Λιούις Χάμιλτον θα αποχωρήσει από τη Mercedes-AMG F1 στο τέλος της χρονιάς για χάρη της Scuderia Ferrari. Πράγματι πρόκειται για μία κίνηση που προκάλεσε σοκ σε παγκόσμιο επίπεδο και έφερε τούμπα όλη τη «Silly Season» του 2024.

Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Χάμιλτον στη Mercedes. Μνηστήρες υπάρχουν πολλοί και η τελική απόφαση που θα ληφθεί είναι κρίσιμη καθώς θα ορίσει κατά μεγάλο βαθμό το μεσοπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο μέλλον της γερμανικής ομάδας.

Ο πρώην επικεφαλής και ιδιοκτήτης ομάδας στη Formula 1, Έντι Τζόρνταν, έβαλε... στο τραπέζι έναν νέο υποψήφιο για τη θέση του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή. Ο Ιρλανδός μάλιστα άσκησε κριτική και στα τωρινά μονοθέσια του σπορ.

«Για τα επόμενα χρόνια θα κοιτούσα τη λύση του Σεμπάστιαν Φέτελ. Τα μονοθέσια ξέρετε δεν είναι δύσκολα στην οδήγηση. Είναι γελοίο και γι’ αυτό βλέπουμε οδηγούς τόσα χρόνια στην F1. Γι’ αυτό ο Φερνάντο Αλόνσο αγωνίζεται ακόμα όπως και άλλοι οδηγοί. Είναι λυπηρό. Νομίζω για πρώτη φορά δεν υπάρχει rookie στη νέα σεζόν. Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας. Πιστεύω πως ο Φέτελ πρέπει να είναι υποψήφιος γιατί είναι Γερμανός. Όπως ο Σουμάχερ, όταν έφυγε από τη Ferrari μετά πήγε στη Mercedes. Αν ήταν στο χέρι μου θα κοιτούσα τη λύση του Φέτελ. Είναι λογική επιλογή για τη Mercedes, ένας Γερμανός σε ένα γερμανικό μονοθέσιο. Πιστεύω πλέον πως ο Τότο Βολφ είναι υπό πίεση», είπε ο Τζόρνταν στο Formula for Success podcast.

Δίχως αμφιβολία η δεύτερη θέση στη Mercedes είναι μία από τις πιο πολυπόθητες του grid. Όσο για τον Φέτελ, ο Γερμανός εγκατέλειψε την F1 το 2022 κι έκτοτε δεν έχει εκφράσει δημόσια την οποιαδήποτε επιθυμία επιστροφής στο σπορ που κατέκτησε τέσσερις τίτλους.

Φωτογραφίες: Aston Martin F1 media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!