F1 - Αυτά τα γεγονότα δεν θα πιστέψεις πως είναι αληθινά

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - Αυτά τα γεγονότα δεν θα πιστέψεις πως είναι αληθινά
Νομίζατε πως τα γνωρίζατε όλα για τον κόσμο της Formula 1; Κι όμως υπάρχουν ορισμένα γεγονότα που έχουν γίνει ανά τα χρόνια τα οποία μοιάζουν ψεύτικα.

Ο μαγικός κόσμος της Formula 1 έχει χαρίσει ανεπανάληπτες στιγμές δράσης από το 1950 έως σήμερα. Έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 1.000 αγώνες και η ιστορία του σπορ αποτελείται από ατελείωτους τόμους.

Υπάρχουν ωστόσο και τα όχι και τόσο γνωστά γεγονότα. Αυτά που σημειώνονται σπάνια και πηγαίνουν κόντρα στη λογική, αυτά που είναι δύσκολο να τα πιστέψει κάποιος, αλλά είναι αληθινά. Ας δούμε ορισμένα από τα πιο παράξενα.

To παράδοξο του Σάινθ και ο σταθερός Φερστάπεν

Στο Grand Prix Άμπου Ντάμπι του 2020, ο Κάρλος Σάινθ έγινε πρωταγωνιστής σε μια πρωτοφανή αριθμητική συγκυρία. Ο Ισπανός της McLaren έφερε την ομάδα στους 5.555,5 βαθμούς στην ιστορία της στη Formula 1. Αυτό το πέτυχε οδηγώντας το μονοθέσιο με τον αριθμό 55. Επιπλέον η πίστα της Γιας Μαρίνα έχει μήκος 5,55 χιλιόμετρα και ο αγώνας είχε διάρκεια 55 γύρους. Αυτή κι αν είναι σύμπτωση.

Περνάμε τώρα στον Μαξ Φερστάπεν, τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing διανύει μια περίοδο απόλυτης κυριαρχίας. Τα αποτελέσματά του είναι τόσο εντυπωσιακά που την τελευταία φορά που τερμάτισε αγώνα εκτός της βαθμολογούμενης 10άδας ήταν στο Grand Prix Βελγίου του 2016 (11ος). Δηλαδή πριν από 8 χρόνια.

Ο απίθανος Ρικάρντο και η ισοπαλία στη Χερέθ

Στο Grand Prix Ευρώπης του 1997 κρίθηκε ο τίτλος εκείνης της χρονιάς ανάμεσα στους Ζακ Βιλνέβ και Μίκαελ Σουμάχερ. Όμως στις κατατακτήριες δοκιμές είδαμε ένα απίστευτο γεγονός. Οι τρεις πρώτοι της κατάταξης, Βιλνέβ, Σουμάχερ και ο Χανς-Χάραλντ Φρέντζεν σημείωσαν τον ίδιο ακριβώς χρόνο. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά.

O Ντάνιελ Ρικάρντο έχει κερδίσει περισσότερες νίκες στη Formula 1 εκκινώντας εκτός των τριών πρώτων θέσεων απ’ ότι οι Μίκαελ Σουμάχερ και Σεμπάστιαν Φέτελ μαζί. Ο Αυστραλός έχει 8 νίκες και μόλις μία ήρθε από την pole position.

Δύο αγαπημένοι πρωταθλητές και τα ρεκόρ τους

O Κίμι Ράικονεν δεν γινόταν να λείπει από τη λίστα, καθώς είναι ο οδηγός με τις περισσότερες εκκινήσεις στην ιστορία από τις θέσεις 4, 5 και 6.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009, Τζένσον Μπάτον έχει ανέβει μία ή περισσότερες φορές στο βάθρο σε περισσότερες από 19 διαφορετικές πίστες.

Το Grand Prix Ολλανδίας του 1961, το οποίο είχε διάρκεια 75 γύρους, είναι ο μοναδικός αγώνας στην ιστορία της F1 που δεν πραγματοποιήθηκε κανένα pit-stop.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!