F1 - Η βαρετή πρωτιά της Βαρκελώνης που ίσως ισοφαρίσει το Άμπου Ντάμπι

Πάνος Σεϊτανίδης
F1 - Η βαρετή πρωτιά της Βαρκελώνης που ίσως ισοφαρίσει το Άμπου Ντάμπι
Η φαντασμαγορική πίστα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ενδεχομένως να αποκτήσει μία όχι και τόσο ελκυστική πρωτιά.

Σαν βόμβα έσκασε πριν από μερικές ημέρες η είδηση πως από το 2026 το Grand Prix Ισπανίας μετακομίζει στους δρόμους της Μαδρίτης. Και παρότι από τη Liberty Media τονίζεται πως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι δεδομένο πως η Βαρκελώνη δεν θα βρει θέση στο καλεντάρι της Formula 1 μετά το τέλος του τρέχοντος συμβολαίου – αυτό είναι το πιθανότερο με τα σημερινά δεδομένα.

GP Ισπανίας 2023

Προφανώς οι λόγοι για αυτή την εξέλιξη είναι εμπορικοί κι όχι αγωνιστικοί αλλά η αλήθεια είναι πως η πίστα της Καταλονίας δεν προσφέρει και τους πιο συναρπαστικούς αγώνες. Η χάραξή της δεν προσφέρεται για προσπεράσματα και γι’ αυτό είναι η μοναδική πίστα στην οποία έχει σημειωθεί το παρακάτω… βαρετό στατιστικό: η νίκη έχει καταλήξει δέκα συνεχόμενες χρονιές στον κάτοχο της pole position! Συγκεκριμένα, από το 2001 έως το 2010.

GP Ισπανίας 2023

Όμως υπάρχει μία άλλη πίστα στο καλεντάρι που φλερτάρει με αυτό το στατιστικό. Ο λόγος για το Άμπου Ντάμπι που έχει άλλωστε και την ίδια φήμη, ως πεδίο μάχης όπου το προσπέρασμα είναι δύσκολη υπόθεση. Εκεί λοιπόν, από το 2015 και μετά, όποιος εκκινεί από την pole position, βλέπει και πρώτος την καρό σημαία.

GP Άμπου Ντάμπι 2023

Αν αυτό συμβεί και φέτος, τότε η Γιας Μαρίνα θα φτάσει κι αυτή το παραπάνω σερί στους δέκα αγώνες και θα ισοφαρίσει τη Βαρκελώνη! Βέβαια, ό,τι κι αν συμβαίνει στο αγωνιστικό μέρος, είναι τόσα τα χρήματα που δίνουν οι Άραβες, που ο δικός τους αγώνας δεν κινδυνεύει.

Φωτογραφίες: Sauber Motorsport/Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!