Toyota: Επί 11 συναπτά έτη πρώτη σε πωλήσεις στην Ελλάδα

Toyota: Επί 11 συναπτά έτη πρώτη σε πωλήσεις στην Ελλάδα

Newsroom
Toyota: Επί 11 συναπτά έτη πρώτη σε πωλήσεις στην Ελλάδα
Η Toyota κατέκτησε μάλιστα το «Triple Crown», δηλαδή ήρθε πρώτη στα επιβατικά, στα φορτηγά και στο σύνολο πωλήσεων της ελληνικής αγοράς.

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, από το 2013 δηλαδή, η Toyota κατέκτησε την κορυφή των πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά. Ταξινομήθηκαν 16.402 οχήματα της ιαπωνικής μάρκας το 2023, αριθμός που της έδωσε μερίδιο 12,2%. Η Toyota κατέκτησε το «Triple Crown» της ελληνικής αγοράς, όντας πρώτη σε επιβατικά, φορτηγά και στο σύνολο πωλήσεων.

Αλλά και στην Ευρώπη, η Toyota τα πήγε εξαιρετικά το 2023. Για τρίτη συνεχή χρονιά αναδείχθηκε δεύτερη μάρκα σε πωλήσεις, με 1.099.782 αυτοκίνητα (αύξηση 7% σε σχέση με το 2022). Η Toyota Motor Europe (Toyota και Lexus) σημείωσε άνοδο 9% και εξασφάλισε μερίδιο 6,7% στην ευρωπαϊκή αγορά. Πρώτα σε πωλήσεις μοντέλα της Toyota ήταν το Yaris Cross (195.569), η οικογένεια Corolla (181.094), το Yaris (166.925) και το C-HR (117.552).

«Είμαστε περήφανοι που παραμένουμε στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε αυτή τη σχέση με αμείωτο ζήλο. Η ενίσχυση του τομέα Customer Experience της εταιρείας μας είναι καθοριστική για εμάς, καθώς θεωρούμε ότι η εξαιρετική εμπειρία του πελάτη δεν είναι απλώς μια προσφερόμενη υπηρεσία, αλλά ένας σταθερός στόχος που διαρκώς επιδιώκουμε να εκπληρώνουμε, αλλά και οφείλουμε να τον ξεπερνάμε», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Ελλάς, Χέρμαν Ριντλ.

Photo Credits: Toyota Europe

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!