Πόλεμος στην Υεμένη: Προκαλεί καθυστέρηση στην άφιξη των ηλεκτρικών λεωφορείων

Newsroom
Πόλεμος στην Υεμένη: Προκαλεί καθυστέρηση στην άφιξη των ηλεκτρικών λεωφορείων
Συνολικά 250 ηλεκτρικά λεωφορεία θα έρθουνε στη χώρα μας και θα μοιραστούν 140 στην Αθήνα και 110 στη Θεσσαλονίκη.

Καθυστέρηση 20-30 ημερών στην άφιξη στην Ελλάδα των πρώτων 250 ηλεκτρικών λεωφορείων, θα προκαλέσει ο πόλεμος στην Υεμένη. Αυτό ανέφερε η Υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, κατά την ομιλία της στο 7ο Ecomobility Conference που συνδιοργανώνουν η HAEE (Hellenic Association for Energy Economics) και το insider.gr.

«Τις επόμενες ημέρες αναμένεται το πρότυπο λεωφορείο που θα κάνει μια σειρά δοκιμών και προεργασίας για την παραλαβή των υπόλοιπων 249. Έχουμε μία δυσκολία με τον πόλεμο στην Υεμένη, ευελπιστούμε ότι δεν θα προκαλέσει μεγάλη καθυστέρηση, φαίνεται να είναι της τάξεως των 20-30 ημερών. Πιστεύουμε ότι μέχρι τα μέσα Μαΐου θα κυκλοφορούν σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη τα 250 λεωφορεία», δήλωσε η κα Αλεξοπούλου. Η αρχική ημερομηνία θέσεως σε κυκλοφορία των λεωφορείων ήταν ο Απρίλιος.

«Ο ΔΕΔΗΕ κάνει ήδη τις εργασίες, η επαύξηση ισχύος έχει γίνει και τα αμαξοστάσιο πολύ σύντομα θα είναι εξοπλισμένα με τους φορτιστές της μπαταρίας των ηλεκτρικών λεωφορείων», προσέθεσε η αρμόδια Υφυπουργός για τις Μεταφορές. Τα ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία Ε12 της κινεζικής Yutong έχουν μήκος 12 μέτρα, 33 θέσεις καθημένων και μπαταρία χωρητικότητας 423 kWh.

ηλεκτρικά λεωφορεία

Photo Credits: Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!