F1 - Χάκινεν: «Ο Πέρεζ δεν έχει μέλλον στη Red Bull»

Πάνος Σεϊτανίδης
F1 - Χάκινεν: «Ο Πέρεζ δεν έχει μέλλον στη Red Bull»
Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 έκανε δυσοίωνη πρόβλεψη για τον Μεξικανό οδηγό.

Μπορεί ο Σέρχιο Πέρεζ να έκλεισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 στη δεύτερη θέση της τελικής βαθμολογίας, ωστόσο η αντιπαραβολή με τα πεπραγμένα του έτερου οδηγού της Red Bull Racing, Μαξ Φερστάπεν, ήταν απογοητευτική.

Ο Σέρχιο Πέρεζ στην Αυστραλία

Ο Μεξικανός ηττήθηκε κατά κράτος και όχι τυχαία, υπήρξαν ψίθυροι ακόμα και για αντικατάστασή του ενόψει 2024, παρότι οι δύο πλευρές έχουν συμβόλαιο μέχρι το φινάλε τους τρέχοντος έτους.

Τελικά η αυστριακή ομάδα δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή, όμως ο Πέρεζ θα πρέπει να παρουσιαστεί μεταμορφωμένος φέτος αν θέλει να κερδίσει μία ακόμα ανανέωση. Αυτή είναι και η άποψη του Μίκα Χάκινεν.

«Συνήθως ένας από τους δύο οδηγούς της ομάδας είναι πιο αργός και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Πέρεζ είναι πιο αργός από τον Μαξ. Αυτό ήταν ξεκάθαρο τους τελευταίους μήνες. Αν ο πιο αργός teammate αποδεχθεί αυτή την κατάσταση, τότε γίνεται ευκολότερη η επικοινωνία με τα media αλλά και την ομάδα. Μπορεί να εξελίξει το μονοθέσιο, έχει κίνητρα και μπορεί να μείνει 3-4 δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός από τον γρήγορο οδηγό της ομάδας. Αυτό δεν πιστεύω πως είναι κακό. Είναι μία αποδεκτή κατάσταση. Αν όμως ο πιο αργός teammate αρχίζει να γκρινιάζει, αν κατηγορεί την ομάδα πως δεν του δίνει αρκετά καλό μονοθέσιο, δεν έχει κίνητρα και τα αποτελέσματά του έχουν σκαμπανεβάσματα. Αυτό δεν είναι καλό για την ομάδα και τότε είναι η ώρα που η ομάδα πρέπει να κάνει αλλαγές», ανέφερε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 (1998-1999) στη στήλη του στη Unibet.

Ο Σέρχιο Πέρεζ στο Μπαχρέιν

Όμως ο Φινλανδός εστίασε σε έναν ακόμα παράγοντα, εξωαγωνιστικό, που φέρεται να έχει βοηθήσει τον Πέρεζ να κρατήσει τη θέση του στους πρωταθλητές. Προς το παρόν.

«Ξέρω πως το να έχει ένα Μεξικανό οδηγό είναι σημαντικό για τη Red Bull. Το Μεξικό είναι μία μεγάλη αγορά κι αυτό παίζει το ρόλο του. Όμως στο τέλος της ημέρας, όλοι είναι εκεί για να αγωνίζονται και να διεκδικούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Και μία ομάδα δεν μπορεί να βασίζεται μόνο σε έναν οδηγό. Πρέπει να έχεις δύο οδηγούς σε συγκεκριμένο επίπεδο ώστε να μπορείς να εξελίξεις το μονοθέσιο. Έχει μέλλον ο Πέρεζ στη Red Bull; Δεν το πιστεύω», τόνισε ο Χάκινεν.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool/Getty Images

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!