F1 - Το αφεντικό της AlphaTauri έφυγε «κράζοντας» την ομάδα στρατηγικής

Πάνος Σεϊτανίδης
F1 - Το αφεντικό της AlphaTauri έφυγε «κράζοντας» την ομάδα στρατηγικής
Ο Φρανζ Τοστ ήταν έξαλλος με τις επιλογές που έγιναν στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι.

Η Scuderia AlphaTauri έκλεισε δυναμικά το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, με τη ρελάνς που έκανε στην τελική ευθεία της σεζόν να την ανεβάζει από τη δέκατη και τελευταία θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών, στην όγδοη.

Ο Γιούκι Τσουνόντα στο Άμπου Ντάμπι

Μάλιστα, πάλεψε μέχρι τέλους στο Άμπου Ντάμπι για να «προσπεράσει» και τη Williams, έχοντας τον Γιούκι Τσουνόντα ψηλά στην κατάταξη. Όμως παρότι ο Ιάπωνας εκκίνησε από την έκτη θέση, δεν κατάφερε να μείνει σε αυτή και να χαρίσει στην ιταλική ομάδα τους πολυπόθητους βαθμούς για να σκαρφαλώσει στην έβδομη θέση της κατάταξης για το 2023.

Σύμφωνα για τον (ακόμα) επικεφαλής της, Φρανζ Τοστ, αυτό οφειλόταν ξεκάθαρα στην ομάδα στρατηγικής της Scuderia AlphaTauri. Ο Αυστριακός δεν μασούσε ποτέ τα λόγια του, δεν το έκανε λοιπόν ούτε τώρα που διανύει τις τελευταίες του ημέρες στο πόστο του αφού θα συνεχίσει σε συμβουλευτικό ρόλο.

Ο Φρανζ Τοστ

Σκληρά λόγια από τον Τοστ

«Είμαι τσαντισμένος για αυτό τον αγώνα γιατί ήμασταν υπερβολικά ανόητοι για να επιλέξουμε μία σωστή στρατηγική. Είχα πολλές συζητήσεις στο pit wall και τους έλεγα, καλέστε τον Γιούκι στα pit, μας μειώνουν τη διαφορά. Επέμεναν πως θα δούλευε η στρατηγική. Όμως είναι απλά μαθηματικά, είχα αντιληφθεί εξ αρχής πως δεν θα δουλέψει», είπε ο Τοστ στο γερμανικό Sky για τη στρατηγική ενός pit stop στη Γιας Μαρινα.

Και δεν σταμάτησε να πετάει βέλη: «Η έβδομη θέση ήταν 100% ρεαλιστικός στόχος (σ.σ. ο Τσουνόντα τερμάτισε όγδοος). Η έκτη όχι και τόσο. Όμως τα κάναμε θάλασσα, επειδή οι τεχνικοί μας που κάθονται επί ώρες μπροστά από τον υπολογιστή, δεν μπορούσαν να σκεφτούν μία στρατηγική που να αποδώσει».

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool/Getty Images

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!