Αυτό το ATV βγήκε από την... ανακύκλωση (vid)

Κώστας Παστρίμας
Αυτό το ATV βγήκε από την... ανακύκλωση (vid)
Η Livaq παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό ATV με ανακυκλώσιμα υλικά.

Η Livaq με έδρα το Ντιτρόιτ είναι από τις λίγες εταιρείες που αποφάσισαν να εξηλεκτρίσουν ένα ATV και μάλιστα να φέρουν στο προσκήνιο μια από τις πιο οικολογικές προτάσεις στην κατηγορία. Το ATV ονομάζεται Equad και ένα από τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι τα πάνελ από ανακυκλωμένα ανθρακονήματα που έχουν χρησιμοποιηθεί.

g

Μάλιστα το υλικό έχει δεχτεί ποιοτική επεξεργασία προσφέροντας ανθεκτικότητα, μείωση του βάρους και φυσικά πολύ ξεχωριστή εμφάνιση στο ATV. Η Livaq έχει τοποθετήσει δύο ηλεκτροκινητήρες στο Equad στους πίσω τροχούς με συνολική απόδοση 28 ίππους. Η μπαταρία είναι τοποθετημένο στο κέντρο και έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανθεκτικότητά της. Είναι αδιάβροχη, εύκολα προσβάσιμη για φόρτιση, έχει 3.000 κύκλους φόρτισης και αυτονομία που φτάνει τα 270 χιλιόμετρα.

li

Το σύνολο είναι σε θέση να προσφέρει τελική ταχύτητα 108 Km/h στο ATV, ένα νούμερο που δεν συναντάμε εύκολα στην κατηγορία. Οι αναρτήσεις είναι ανεξάρτητες σε κάθε εμπρός τροχό και πολλαπλών συνδέσμων πίσω, τα φρένα περιλαμβάνουν δίσκο σε κάθε τροχό και υπάρχουν διαφορετικά προγράμματα οδήγησης. Το Livaq Equad δεν είναι φτηνό καθώς κοστίζει 26.500 ευρώ, αλλά σίγουρα ανοίγει νέους δρόμους στην κατηγορία των ATV.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!