Τα ATV της Yamaha για λιλιπούτειους αναβάτες (vid)

Κώστας Παστρίμας
Τα ATV της Yamaha για λιλιπούτειους αναβάτες (vid)
Η Yamaha παρουσίασε τη νέα σειρά τετράροδων ATV που βάζουν τα παιδιά στον κόσμο του off-road.

Η παράδοση της Yamaha στις μοτοσικλέτες για παιδιά και εφήβους είναι μεγάλη, ιδιαίτερα όσον αφορά την γαλούχηση τους στην εκτός δρόμου οδήγηση με βασικά στοιχεία την ασφάλεια και την πρακτικότητα. Για το 2022 η Yamaha έκανε ακόμα ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση παρουσιάζοντας δύο ATV με σπορ χαρακτήρα τα οποία απευθύνεται σε παιδιά.

Yamaha

Το μικρότερο μοντέλο της παρέας είναι το YFZ50. Πρόκειται για ένα απλό και προσιτό τετράροδο το οποίο θα βάλει τους νεαρούς αναβάτες στον κόσμο των ATV με διασκεδαστικό τρόπο, δίνοντας στους γονείς τον απόλυτο έλεγχο των επιδόσεων του οχήματος. Το YFZ50 είναι εξοπλισμένο με έναν μονοκύλινδρο κινητήρα 49 κ.εκ. ο οποίος είναι οικονομικός, αξιόπιστος και εύκολος στη συντήρηση. Το ATV είναι μικρό σε διαστάσεις για εύκολη μεταφορά, ενώ απευθύνεται σε παιδιά 6-9 ετών.

Yamaha

Το δεύτερο ATV στην γκάμα της Yamaha είναι το YFM90R. Το συγκεκριμένο τετράροδο ακολουθεί τη σχεδιαστική μορφή του κορυφαίου YFM700R, έχοντας παράλληλα και περισσότερες δυνατότητες. Ο κινητήρας εδώ είναι επίσης μονοκύλινδρος 88 κ.εκ. και συνοδεύεται από αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων CVT. Ρυθμίζεται εύκολα ανάλογα με τις ανάγκες του αναβάτη, ενώ οι γονείς έχουν τον έλεγχο της ταχύτητας με την οποία μπορεί να κινηθεί το όχημα. Οι αναρτήσεις εδώ είναι ρυθμιζόμενες και το πλαίσιο ενισχυμένο, ενώ το ATV έχει έγκριση ANSI για παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω.

Το YFZ50 είναι διαθέσιμο στην τιμή των 3.280 ευρώ σε δύο χρωματισμούς, λευκό και μπλε, ενώ το YFM90R κοστίζει 4.150 ευρώ.

Βίντεο των παιδικών ATV της Yamaha.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!