Euro NCAP: Οι Κινέζοι «νίκησαν» Ιάπωνες και Κορεάτες στα crash test του Euro NCAP

Newsroom
Euro NCAP: Οι Κινέζοι «νίκησαν» Ιάπωνες και Κορεάτες στα crash test του Euro NCAP
Τέσσερα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα πήραν την ανώτατη βαθμολογία των 5 αστέρων στις δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού.

Πριν από λίγα χρόνια το μεγάλο εμπόδιο για να πωληθούν τα κινέζικα αυτοκίνητα στην αγορά της Ευρώπης ήταν το... χαμηλό σκορ στους τομείς της παθητικής και της ενεργητικής ασφάλειας. Πλέον όμως τα περισσότερα μοντέλα από την Κίνα - και ειδικά τα ηλεκτρικά - βαθμολογούνται με 5 αστέρια από το Euro NCAP.

Ο ανεξάρτητος οργανισμός ανακοίνωσε τα αποτελέσματα στις δοκιμές ασφαλείας 11 αυτοκινήτων. Το εντυπωσιακό είναι ότι τα 3 μοντέλα από κινεζικές μάρκες, τα BYD Tang και Seal-U και το XPeng G9, βαθμολογήθηκαν με «άριστα», δηλαδή με 5 αστέρια. Το απόλυτο πήρε επίσης το smart #3, το οποίο σχεδιάζεται μεν στην Ευρώπη, κατασκευάζεται δε στην Κίνα.

Με 5 αστέρια βαθμολογήθηκαν επίσης η BMW Σειρά 5, το Kia EV9, η Mercedes-EQE SUV και το Volkswagen ID.7. Όμως τρία μοντέλα πήραν 4 αστέρια: πρόκειται για το Honda ZR-V, το Hyundai Kona και το VinFast VF8, το οποίο προέρχεται από το Βιετνάμ.

Photo Credits: Euro NCAP

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!