F1 - Η πιο ντροπιαστική στιγμή του Φερστάπεν (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
F1 - Η πιο ντροπιαστική στιγμή του Φερστάπεν (vid)
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής μίλησε για τη χειρότερη στιγμή του κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν στην F1.

Το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 έκρυβε πληθώρα επιτυχιών, εντυπωσιακών στιγμών και ρεκόρ για τον Μαξ Φερστάπεν. Σε τέτοιο βαθμό, που θα του ήταν δύσκολο να διαλέξει μία… θετική στιγμή από τη σεζόν του 2023.

Ωστόσο, σε μία χρονιά όπου ήταν σχεδόν αλάνθαστος, το να εντοπίσει τη χειρότερη στιγμή του αποδείχθηκε πιο εύκολο – όλα αυτά στο πλαίσιο συνέντευξης του 26χρονου στο redbull.com.

«Ήταν στο Σίλβερστον, όπου βγήκα αργά από το pit lane και έπεσα πάνω στον τοίχο. Αυτό που συνέβη ήταν λίγο ντροπιαστικό. Όμως είχαν συμβεί πολλά πριν από αυτό. Είχα πατήσει κάποιον και ένα καλώδιο είχε πιαστεί στο μονοθέσιο. Περνώντας ο τροχός μου πάνω από αυτό, το μονοθέσιο αναπήδησε. Κοιτούσα πίσω, να δω από τους καθρέφτες τι είχε συμβεί και όταν τελικά κοίταξα μπροστά, ήταν πια αργά για να προλάβω να στρίψω. Οπότε αυτό ήταν ένα λάθος», είπε ο Φερστάπεν.

Παρότι το συγκεκριμένο συμβάν δεν επηρέασε σε τίποτα την προσπάθειά του στο κυνήγι του τίτλου, αφού έγινε στο Q1 και δεν τον εμπόδισε να προκριθεί στην επόμενη φάση της διαδικασίας, ο Ολλανδός είχε εκνευριστεί πολύ με το λάθος του. Και εξηγεί το γιατί.

«Σοβαρά μιλώντας, όταν δουλεύουμε σε περιβάλλον ορίων στους προϋπολογισμού, μία σπασμένη εμπρός αεροτομή, είναι μία σπασμένη αεροτομή και κοστίζει χρήματα. Οπότε για μένα, αυτό ήταν λάθος. Ήμουν εκνευρισμένος. Εκείνη τη στιγμή αναστατώνομαι για τα λάθη, αλλά ταυτόχρονα γνωρίζω ότι μπορώ να επηρεάσω το αποτέλεσμα ξανά την επόμενη μέρα. Είναι σαν να λέω: “Εντάξει, ας το ξεπεράσω, ας επικεντρωθώ στο αύριο και ας προσπαθήσω διορθώσω το λάθος”. Και συνήθως το κάνω», πρόσθεσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής.

Φωτογραφίες: Getty Images/Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!