F1 - Σουλαγέμ: «Αν η FIA τον χρειαστεί, ο Μάσι θα επιστρέψει»

F1 - Σουλαγέμ: «Αν η FIA τον χρειαστεί, ο Μάσι θα επιστρέψει»
Ο πρόεδρος της FIA έριξε τη δική του «βόμβα», καθώς άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του πρώην Διευθυντή Αγώνων της Formula 1.

Ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα πρόσωπα της σεζόν του 2021 ήταν αναμφίβολα ο Μάικλ Μάσι. Ο τότε Διευθυντής Αγώνων της Formula 1 ήταν στο προσκήνιο συχνά-πυκνά, ενώ ο ρόλος που έπαιξε στον τελικό του Άμπου Ντάμπι αποτελεί μέχρι σήμερα αφορμή για συζήτηση.

Η έρευνα της FIA σχετικά με τους χειρισμούς του στους τελευταίους γύρους του αγώνα της Γιας Μαρίνα ήταν αφορμή να χάσει τη θέση του, ενώ μερικούς μήνες μετά αποχώρησε πλήρως από την FIA.

O πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, μίλησε στο AP Sport σχετικά με το ενδεχόμενο να γυρίσει ο Μάικλ Μάσι στην παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού, δύο χρόνια μετά το Άμπου Ντάμπι του 2021: «Πάντα ζητάω συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να απολογηθώ για κάτι που έγινε πριν αναλάβω το ρόλο μου. Αν θέλετε εντάξει, θα απολογηθώ αλλά θα φέρω πίσω τον Μάικλ Μάσι. Πιστεύετε πως είναι σωστό αυτό; Ο καημένος έχει δεχθεί κάθε είδους επίθεση. Η ζωή του έγινε κόλαση. Αν οι ανάγκες της FIA είναι τέτοιες, που ο Μάικλ Μάσι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη δουλειά, τότε ο Μάσι θα επιστρέψει. Θα τον φέρω στην FIA».

Στις δηλώσεις του δεν ανέφερε πουθενά το όνομα του Λιούις Χάμιλτον ή της Mercedes. Όσο για την ερώτηση σχετικά με το αν θα άλλαζε το αποτέλεσμα του Άμπου Ντάμπι, ο Σουλαγέμ απάντησε.

«Αρκετοί άνθρωποι απειλούσαν τη ζωή μου επειδή είχα τη δύναμη να αλλάξω το αποτέλεσμα (σ.σ. Άμπου Ντάμπι 2021). Αυτό που έχω να πω όμως είναι πως ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου ανάμεσα στην Αγγλία και τη Γερμανία ήταν δίκαιος; Άλλαξαν το αποτέλεσμα; Όχι. Το έδωσαν στη Γερμανία; Όχι», ανέφερε.

Φωτογραφίες: Getty images

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!