F1 - Λεκλέρ: «Δεν περίμενα καθόλου ένα τέτοιο αποτέλεσμα»

F1 - Λεκλέρ: «Δεν περίμενα καθόλου ένα τέτοιο αποτέλεσμα»
Ο Μονεγάσκος εξεπλάγη από την επίδοσή του στις κατατακτήριες δοκιμές της Formula 1 στο Άμπου Ντάμπι.

Πάλεψε σκληρά και πήρε ένα πολύ καλό και απρόσμενο αποτέλεσμα ο Σαρλ Λεκλέρ στις κατατακτήριες δοκιμές της Γιας Μαρίνα. Στην τελική του προσπάθεια στο Q3, o οδηγός της Scuderia Ferrari έγραψε το δεύτερο ταχύτερο πέρασμα και ήταν μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου μακριά από τον Μαξ Φερστάπεν.

Παρά το γεγονός πως μας έχει συνηθίσει να είναι στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, αυτή η επίδοση εξέπληξε τον Λεκλέρ. Μετά το τέλος του Q3 δήλωσε στον Τζόλιον Πάλμερ: «Ειλικρινά, δεν περίμενα καθόλου ένα τέτοιο αποτέλεσμα με βάση το πώς είχε εξελιχθεί μέχρι τώρα το τριήμερο. Στον τελευταίο γύρο γνώριζα πως έπρεπε να τα δώσω όλα. Στην τελευταία στροφή γλίστρησα πολύ, αλλά όλοι είχαν ανάλογες περιπτώσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη 2η θέση. Στο Q1 και στο Q2 ανησύχησα πολύ για την πρόκριση. Τελικά όμως είμαι στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, κάτι που είναι φοβερό».

Όσο για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με την SF-23 στη Γιας Μαρίνα, ο 26χρονος είπε: «Το μονοθέσιό μας είναι πολύ δύστροπο. Όταν δεν έχουμε φρέσκα ελαστικά στο μονοθέσιο, μπορεί να κάνουμε ως οδηγοί έναν φοβερό γύρο αλλά να είμαστε τελευταίοι. Δεν είχα πολλές ελπίδες σήμερα. Με τα φρέσκα ελαστικά, το μονοθέσιο ζωντάνεψε και είχα φοβερή αίσθηση. Έκανα έναν φοβερό γύρο, χαίρομαι που είμαι στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, αλλά είναι μεγάλη έκπληξη».

Για τη μάχη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με τη Mercedes, o Μονεγάσκος πρόσθεσε: «Ελπίζω να πάει καλά. Αυτός είναι ο στόχος, να τους κερδίσουμε. Μακάρι ο Κάρλος (Σάινθ) να έχει καλή εκκίνηση. Πρέπει να είμαστε μπροστά από τις Mercedes και να πάρουμε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Αυτό με νοιάζει μόνο».

Το Grand Prix Άμπου Ντάμπι είναι προγραμματισμένο για τις 15:00 ώρα Ελλάδος την Κυριακή. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta powered by Ford από τις 14:30, για να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!