F1 - Τα βάζει με τους αγωνοδίκες ο Φερστάπεν: «Αυτά είναι μ@λ@κ!€ς»

Πάνος Σεϊτανίδης
F1 - Τα βάζει με τους αγωνοδίκες ο Φερστάπεν: «Αυτά είναι μ@λ@κ!€ς»
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν έξαλλος με την οδηγία που τον έφερε ενώπιον των αγωνοδικών στο Μεξικό.

Οι συναρπαστικές κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix του Μεξικού, είχαν και τρίτο ημίχρονο αφού πολλοί οδηγοί βρέθηκαν να απολογούνται στους αγωνοδίκες και τα πεπραγμένα τους εντός πίστας. Και εντός pit lane.

Στη δεύτερη λίστα ήταν ο Μαξ Φερστάπεν, που ήταν υπό έρευνα για καθυστέρηση άλλων οδηγών, όταν στάθηκε στην είσοδο του pit lane θέλοντας να αφήσει το μονοθέσιο που βγήκε στην πίστα πριν από το δικό του, να αποκτήσει την επιθυμητή απόσταση ώστε να μην επηρεάσει αρνητικά τον γύρο του.

Δεν ήταν ο μόνος, βρέθηκαν κι άλλοι οδηγοί στην ίδια θέση, όπως για παράδειγμα ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes. Όλοι τελικά αθωώθηκαν αλλά αυτό δεν σήμαινε πως ήταν χαρούμενοι.

Το θέμα αυτό προέκυψε από την απόφαση του Διευθυντή Αγώνα της FIA, Νιλς Βίτιχ, να ορίσει μέγιστο χρόνο ανάμεσα στη Γραμμή Αυτοκινήτου Ασφαλείας 1 και τη Γραμμή Αυτοκινήτου Ασφαλείας 2. Στόχος ήταν να αποτραπούν επικίνδυνες καταστάσεις όταν οι οδηγοί κόβουν υπερβολικά ρυθμό εντός πίστας για να έχουν ελεύθερο πεδίο μπροστά τους. Όμως σύμφωνα με τον οδηγό της Red Bull Racing, το να συμβεί αυτό εντός pit lane με τα μονοθέσια στάσιμα, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Ο Μαξ Φερστάπεν στο Μεξικό

Όταν ρωτήθηκε από Ολλανδικά ΜΜΕ για το θέμα, σύμφωνα με το έγκυρο RacingNews365, ο Φερστάπεν δεν μάσησε τα λόγια του: «Αυτά είναι μ@λ@κ!€ς. Δημιούργησαν μόνοι τους το θέμα με αυτό το νέο κανονισμό. Όλοι προσπαθούν να ανοίξουν απόσταση από τον προπορευόμενο. Είδα πίσω μου κάποιον να προσπερνά μαζεμένα πέντε μονοθέσια στο pit lane και ήθελε να περάσει και μπροστά μου! Ενώ όταν εγώ βρέθηκα στην έξοδο του pit lane, ήθελα να αποκτήσω απόσταση από τον προπορευόμενο. Όμως αυτό είναι που κάνουν όλοι. Εξεπλάγην λοιπόν που… τελοσπάντων, εξεπλάγην. Δεν πιστεύω πως έκανα κάτι παράξενο ή λάθος».

Ο Φερστάπεν εκκινεί το Grand Prix της Πόλης του Μεξικού από την τρίτη θέση της σχάρας εκκίνησης, πίσω από τις δύο Ferrari των Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ. Ο αγώνας θα μεταδοθεί LIVE από ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ στις 22.00 ενώ μία ώρα νωρίτερα θα αρχίσει το -γεμάτο αποκλειστικές συνεντεύξεις- Formula 1 Show.

Όμως πλήρης αναμετάδοση όσων θα συμβαίνουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν θα υπάρχει μόνο στην τηλεόραση – θα βρείτε και στο αγαπημένο σας αθλητικό site!

Μη χάσετε λοιπόν το καθιερωμένο LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford για να μπείτε σε κλίμα αγώνα, εμείς έχουμε «εκκίνηση» στις 21.30. Και μέχρι μετά τα μεσάνυχτα, θα μπορείτε να βρείτε γραπτή περιγραφή, σχόλιο, παρασκήνιο και εικόνες από όσα συμβαίνουν στο Μεξικό!

Τα LIVE του Gazzetta

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool/Getty Images

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!