F1 - Χάμιλτον και Λεκλέρ κινδυνεύουν με αποκλεισμό από το GP ΗΠΑ

Πάνος Σεϊτανίδης
F1 - Χάμιλτον και Λεκλέρ κινδυνεύουν με αποκλεισμό από το GP ΗΠΑ
Οι αγωνοδίκες του Circuit of the Americas καλούνται να πάρουν αποφάσεις που θα αλλάξουν άρδην την κατάταξη.

Δράμα στο Τέξας αφού το πέσιμο της καρό σημαίας δεν σημαίνει πως «έκλεισε» το κεφάλαιο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής! Έχουμε και τρίτο ημίχρονο στο Όστιν αφού στον τεχνικό έλεγχο μετά τον αγώνα, τα μονοθέσια των Λιούις Χάμιλτον και Σαρλ Λεκλέρ δεν πήραν το «πράσινο φως».

Και στις δύο περιπτώσεις, έχουμε παραβίαση του άρθρου 3.5.9 (e) των τεχνικών κανονισμών, που αφορούν την υποχρεωτική σανίδα του πατώματος των μονοθεσίων. Εντοπίστηκε από τον τεχνικό έφορο της FIA, Τζο Μπάουερ, που έθεσε το ζήτημα στην κρίση των αγωνοδικών.

Ο Λιούις Χάμιλτον στο COTA

Σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, στον τεχνικό έλεγχο μετά τον αγώνα, αυτή δεν πρέπει να μετρηθεί κάτω από τα 9mm. Όμως τόσο στη W14 E Performance του Βρετανού, όσο και στην SF-23 του Μονεγάσκου, έχουν υπέρβαση του ορίου φθοράς.

Συνήθως τα παραπάνω οδηγούν σε αποκλεισμό από τα τελικά αποτελέσματα. Οι δύο ομάδες αναμένεται στην υπερασπιστική του γραμμή να σταθούν στις υπερβολικές αναπηδήσεις που έχει το οδόστρωμα στο Circuit of the Americas αλλά ο αντίλογος είναι πως για παράδειγμα η Aston Martin φέρεται να ανέβασε το ύψος της AMR23, ώστε να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις αυτού του Grand Prix.

Ο Σαρλ Λεκλέρ στο COTA

Το πάνελ των αγωνοδικών που καλούνται να αποφασίσουν, αποτελείται από τους Φέλιξ Χόλτερ, Αντριού Μαλαλιού, Ντέρεκ Ουόργουικ και Ντένις Ντιν.

Θυμίζουμε πως ο Χάμιλτον τερμάτισε δεύτερος ενώ ο Λεκλέρ έκτος. Αν αποκλειστούν από τα τελικά αποτελέσματα, θα ανέβει δεύτερος ο Λάντο Νόρις, τρίτος ο Κάρλος Σάινθ, τέταρτος ο Σέρχιο Πέρεζ, πέμπτος ο Τζορτζ Ράσελ, έκτος ο Πιερ Γκασλί, έβδομος ο Λανς Στρολ, όγδοος ο Γιούκι Τσουνόντα, ένατος ο Άλεξ Άλμπον και ο Λόγκαν Σάρτζεντ, θα πάρει τον πρώτο του βαθμό στη Formula 1, στον αγώνα της πατρίδας του!

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG, Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!