F1: Η Pirelli νίκησε την Bridgestone

Πάνος Σεϊτανίδης
F1: Η Pirelli νίκησε την Bridgestone
H Formula 1 συνεχίζει με αποκλειστικό προμηθευτή ελαστικών και επέκτεινε το συμβόλαιο με την ιταλική εταιρεία.

Η Formula 1 δεν ήταν διατεθειμένη να επιστρέψουμε σε εποχές «πολέμου ελαστικών» και παρότι αυτό ήταν επιθυμία της πλειοψηφίας του κοινού, επέλεξε ως γνωστόν να συνεχίσει στη λογική του αποκλειστικού προμηθευτή.

Όπως είχε λίγο-πολύ διαρρεύσει τις τελευταίες ημέρες, η Pirelli κέρδισε την μάχη με την Bridgestone, που είχε επίσης θέσει υποψηφιότητα, και έτσι επέκτεινε τη συνεργασία με την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η οποία είχε ξεκινήσει το 2011!

Το νέο συμβόλαιο είναι έως το 2027, με οψιόν μονετούς ανανέωσης, πράγμα που σημαίνει πως η ιταλική εταιρεία θα φτάσει τις 18 σεζόν ως αποκλειστικός προμηθευτής και για μία ακόμα φορά με τα δικά της ελαστικά θα μπούμε σε νέο κύκλο κανονισμών ο οποίος ξεκινά το 2026.

Ο Πρόεδρος και CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι, είπε σχετικά: «Μετά την επιστροφή της στο σπορ, το 2011, η Pirelli ήταν πολύτιμος συνεργάτης, υποστηρίζοντας τη Formula 1 σε νέες εποχές τεχνικών κανονισμών και παρέχοντας ελαστικά που πρόσφεραν φανταστικούς αγώνες. Η δέσμευσή της στην ποιότητα και στην καινοτομία καθώς και η βαθιά της γνώση για το σπορ θα είναι ζωτικής σημασίας τα επόμενα χρόνια, καθώς προσεγγίζουμε τους νέους κανονισμούς, του 2026. Παράλληλα, η Pirelli εστιάζει και στη βιωσιμότητα και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί προς τον στόχο του μηδενικού αποτυπώματος για το σπορ μέχρι το 2030. Θα ήθελα επίσης να σχολιάσω και την εντυπωσιακή πρόταση της Bridgestone αλλά και την όλη συμμετοχή της στη διαδικασία. Έχουν περήφανη κληρονομιά στο σπορ μας και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την άκρως επαγγελματική και παθιασμένη τους προσέγγιση».

Στιγμιότυπο από το GP Κατάρ

Η συμφωνία περιλαμβάνει ακόμα την πρόμηθεια ελαστικών στα πρωταθλήματα Formula 2 και Formula 3.

Φωτογραφίες: Pirelli

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!