F1 - H Apple δίνει τρελό ποσό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

F1 - H Apple δίνει τρελό ποσό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα
Ο τεχνολογικός γίγαντας έχει στο στόχαστρό του τη Formula 1 και σκοπεύει να πραγματοποιήσει μια προσφορά δίχως προηγούμενο.

Η Apple μπαίνει δυναμικά στο χώρο των διαδικτυακών μεταδόσεων και τώρα θέλει το «blockbuster deal» που θα την εδραιώσει στο παγκόσμιο σκηνικό. Ο τεχνολογικός γίγαντας θέλει την αποκλειστική χρήση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Formula 1 και για το λόγο αυτό, ετοιμάζεται να προσφέρει γη και ύδωρ στη Liberty Media.

Σύμφωνα με το περιοδικό BusinessF1, η Apple αναμένεται σύντομα να προσεγγίσει τη Formula 1 και να προσφέρει το αστρονομικό ποσό των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Το ποσό αυτό είναι τεράστιο αν αναλογιστούμε πως πρόκειται για τα διπλάσια χρήματα από αυτά που εισπράττει σήμερα το σπορ από τις συμφωνίες που έχει κάνει για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

F1 2023

Εφόσον προχωρήσει σε συμφωνία, η Apple ενδεχομένως να αποκτήσει την αποκλειστική χρήση της μετάδοσης των αγωνιστικών τριημέρων μέσω της διαδικτυακής της πλατφόρμας. Ο στόχος σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα είναι η διάρκεια του συμβολαίου να έχει διάρκεια μέχρι 5 έτη.

Η Apple εμπλέκεται στην παραγωγή της ταινίας για τη Formula 1, που δεν έχει ακόμα "βαφτιστεί" και στην οποία πρωταγωνιστεί ο Μπραντ Πιτ. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει ήδη συνδετικός τίτλος μεταξύ της εταιρείας και του σπορ. Αντίπαλη συνδρομητική πλατφόρμα, το Disney+, θα λανσάρει τον επόμενο μήνα μίνι σειρά/ντοκιμαντέρ με παρουσιαστή τον γνωστό ηθοποιό, Κιάνου Ριβς, ο οποίος εξιστορεί τη σεζόν του 2009 και το «θαύμα» της Brawn GP με τον Τζένσον Μπάτον.

Λιούις Χάμιλτον

Η εμπλοκή της Apple στον αθλητισμό έχει επεκταθεί ήδη στο χώρο του ποδοσφαίρου. Αγόρασε για 250 εκατομμύρια δολάρια την αποκλειστική χρήση των δικαιωμάτων του πρωταθλήματος MLS ώστε να μεταδίδει αγώνες στο AppleTV παγκοσμίως. Η συμφωνία φαίνεται πως ήταν κερδοφόρα, μιας και η μετεγγραφή του Λιονέλ Μέσι στην Ίντερ Μαϊάμι, εκτόξευσε τις μετοχές της λίγκας.

Φωτογραφίες: Ferrari, Mercedes, redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!