Ο θρυλικός W12 της Bentley σε πρώτο πλάνο (vid)

Ο θρυλικός W12 της Bentley σε πρώτο πλάνο (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ο θρυλικός W12 της Bentley σε πρώτο πλάνο (vid)
Η Bentley μας παρουσιάζει την εντυπωσιακή γραμμή παραγωγής του θρυλικού κινητήρα W12

H Bentley το καλοκαίρι που μας πέρασε, ανακοίνωσε επίσημα ότι εγκαταλείπει οριστικά τον κορυφαίο της κινητήρα W12. Το μηχανικό σύνολο θα τοποθετηθεί στα υπάρχοντα μοντέλα μέχρι την άνοιξη του 2024 και μετά θα περάσει στην ιστορίας και θα δώσει τη θέση του στη νέα γενιά ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

Για να τιμήσει τον εικονικό της κινητήρα, η Bentley σε συνεργασία με το κανάλι The Frame του YuTube, δημιούργησε ένα αποκαλυπτικό βίντεο για τον τρόπο με τον οποίο συναρμολογείται ο W12 κινητήρας. Το μηχανικό σύνολο είναι 12κύλινδρο χωρητικότητας 6.0 λίτρων και συνεργάζεται με δύο τούρμπο για να μεγιστοποιήσει την απόδοση στους 740 ίππους.

Bentley

Συνολικά υπάρχουν 64 σταθμοί που πρέπει να περάσει ένα μοντέλο της Bentley για να ολοκληρωθεί. Κάθε σταθμός χρειάζεται 9 λεπτά για να τελειώσει τη δουλειά, κάτι που σημαίνει ότι σε 127 λεπτά έχουμε ένα αυτοκίνητο.

Bentley

Στη γραμμή παραγωγής του κινητήρα βρίσκονται μηχανικοί δεύτερης και τρίτης γενιάς της Bentley. Μαζί τους φυσικά βρίσκονται έμπειροι τεχνικοί του Volkswagen Group που χαρίζουν αξιοπιστία και ακρίβεια στη διαδικασία. Κάθε κινητήρας συναρμολογείται με ακραία λεπτομέρεια και οι μηχανές κατευθύνονται πάντα από το χέρι ενός ειδικευμένου μηχανικού.

Δείτε το βίντεο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!