F1 - H FIA απέρριψε τη Rodin αλλά αποδέχθηκε την Andretti

Πάνος Σεϊτανίδης
F1 - H FIA απέρριψε τη Rodin αλλά αποδέχθηκε την Andretti
O επικεφαλής του project Rodin Carlin, Ντέιβιντ Ντίκερ, προχώρησε σε αποκαλύψεις.

Πέντε ομάδες έθεσαν υποψηφιότητα για τη συμμετοχή στον μαγικό κόσμο της Formula 1, τέσσερις από αυτές «κόπηκαν». Και όπως αποκάλυψε ένας… «χαμένος», αυτή που φέρεται έτοιμη να πάρει το χρυσό εισιτήριο εισόδου στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είναι η Andretti Global.

Ο Ντέιβιντ Ντίκερ

O λόγος για τον δαιμόνιο Ντέιβιντ Ντίκερ, τον άνθρωπο πίσω από το project της Rodin Cars. Ο δισεκατομμυριούχος που έχει πάθος με τους αγώνες και το αυτοκίνητο, έχει ενώσει τις δυνάμεις του με την Carlin και αγωνίζονται στη Formula 3 με τη Rodin Carlin. Μάλιστα, στη δική του υποψηφιότητα ανέφερε πως η μία θέση οδηγού, θα πήγαινε στην Τζέιμι Τσάντγουικ με την οποία έχουν συνεργασία.

Όμως ο Ντίκερ «έφαγε άκυρο» από τη FIA, όπως άλλωστε η νυν ομάδα της Formula 2, HighTech που είχε ισχυρή υποψηφιότητα αλλά και η ασιατική LKY SUNZ και η Formula Equal του Κρεγκ Πόλοκ. Πράγμα που σημαίνει πως η εκλεκτή, είναι Andretti Global, η οποία βέβαια, μετά το πράσινο φως από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, θα πρέπει να γίνει αποδεκτή και από τη Liberty Media.

Στιγμιότυπο από το Grand Prix Μαϊάμι

«Σεβόμαστε και αποδεχόμαστε τις επιλογές της FIA. Εκτιμούμε την ευκαιρία που μας δόθηκε και ευχόμαστε τα καλύτερα στην Andretti για την επιτυχημένη υποψηφιότητά της. Η Rodin Cars παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να πιέζει τα όρια στο μηχανοκίνητου αθλητισμού και θα συνεχίσει την αναζήτηση της αριστείας στους αγώνες», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Προς το παρόν η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού τηρεί σιγή ιχθύος.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!