Παρουσιάστηκε το υβριδικό FIAT 600 Hybrid

Παρουσιάστηκε το υβριδικό FIAT 600 Hybrid

Κώστας Παστρίμας
Παρουσιάστηκε το υβριδικό FIAT 600 Hybrid
Η FIAT παρουσίασε την υβριδική έκδοση του νέου 600 με μειωμένη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.

Στην καρδιά του καλοκαιριού που μας πέρασε η FIAT αποκάλυψε στο κοινό το νέο της αμιγώς ηλεκτρικό 600e. Το αυτοκίνητο έκανε αμέσως μεγάλη εντύπωση στον κόσμο του αυτοκινήτου έχοντας ως δυνατά σημεία το όμορφο ιταλικό στυλ, τους μεγάλους χώρους και τον χρηστικό χαρακτήρα.

Τρεις μήνες μετά την παρουσίαση του FIAT 600e, η ιταλική μάρκα αποφάσισε να αποκαλύψει την καινούρια υβριδική έκδοση του μοντέλου. Το FIAT 600 Hybrid θα είναι διαθέσιμο στην απλή και την La Prima έκδοση και ακολουθεί πιστά την επιτυχημένη σχεδιαστική συνταγή του αμιγώς ηλεκτρικού 600e.

fiat

Στην ήπια υβριδική έκδοση του FIAT 600 Hybrid έχει τοποθετηθεί ένας τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1.2 λίτρων ο οποίος αποδίδει 100 ίππους. Το σύνολο συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 21kW και μια μπαταρία 48V τα οποία επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να επιταχύνει από 0-100 Km/h σε 11 δευτερόλεπτα. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι αυτόματο ηλεκτρικό μοιράζοντας τη δύναμη ομαλά και αποτελεσματικά στους εμπρός τροχούς.

fiat

Ένα από τα έξυπνα συστήματα που διαθέτει το FIAT 600 Hybrid είναι το e-creeping. Η συγκεκριμένη επιλογή επιτρέπει στον οδηγό να παρκάρει κινούμενος αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, ενώ και μικρές μετακινήσεις μπορούν να γίνουν με τη βοήθεια του ηλεκτροκινητήρα. Όλα τα παραπάνω μειώνουν σημαντικά την κατανάλωση σε καύσιμο, κάνουν πιο ήσυχο το αυτοκίνητο και φυσικά πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Το νέο FIAT 600 Hybrid αναμένεται το επόμενο διάστημα στις αγορές της Ευρώπης με την τιμή να ξεκινάει στην Ιταλία από τις 19.950 ευρώ.

fiat

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!