Το νέο Fiat Panda (vid & pics)

Gazzetta team
Το νέο Fiat Panda (vid & pics)
Οκτώ χρόνια κυκλοφορεί στην αγορά το Fiat Panda δεύτερης γενιάς και η ιταλική μάρκα αποφάσισε να παρουσιάσει τον διάδοχό τον Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης, ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2012.

Τα σκίτσα που δημοσιεύουμε είναι επεξεργασμένα σε υπολογιστή και ανταποκρίνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο μοντέλο παραγωγής, που θα δούμε λίγο αργότερα.

Η Fiat έχει επενδύσει 900 εκατ. ευρώ στην κατασκευή μίας μονάδας με ετήσια παραγωγή 300.000 Panda τον χρόνο, η οποία δεν θα βρίσκεται πλέον στο Τιχί της Πολωνίας αλλά στις εγκαταστάσεις της Alfa Romeo, στο Πομιλιάνο Ντ΄ Άρκο της Ιταλίας. Το Panda τρίτης γενιάς φιλοδοξεί να αποδειχθεί εξίσου εμπορικό με τον προκάτοχό του, από τον οποίο έχουν πωληθεί μέχρι σήμερα πάνω από δύο εκατομμύρια κομμάτια.

Οι οπτικές διαφοροποιήσεις μεταξύ τους δεν αναμένεται να είναι ριζικές, καθώς ο νέος θα αποτελέσει ουσιαστικά τη μετεξέλιξη του απερχόμενου μοντέλου, θα υπερτερεί όμως αισθητά σε μήκος (3,65 μ. αντί 3,54 μ. του σημερινού). Αυτό έγινε για να αποκτήσει το νέο Panda μεγαλύτερη ευρυχωρία, αλλά και για να δημιουργηθεί στη γκάμα της Fiat χώρος για ένα μοντέλο Micro-Car με ακόμη μικρότερες εξωτερικές διαστάσεις, που υπολογίζεται να λανσαριστεί το 2014.

Οι Ιταλοί θα εξοπλίσουν το νέο μοντελάκι τους με δικύλινδρα μοτέρ 65 έως 105 ίππων, μάλιστα θα υπάρχουν και υγραεριοκίνητες εκδόσεις, που θα εκπέμπουν μόνον 85 γραμμάρια διοξείδιο του άνθρακα για κάθε χιλιόμετρο διαδρομής. Εννοείται ότι θα υπάρξουν και ντιζελοκίνητα Panda με τον γνωστό κινητήρα Multijet των 95 ίππων, ενώ τον χειμώνα του 2012/2013 αναμένεται και η τετρακίνητη έκδοση, πιθανότατα μόνον με τα ισχυρότερα μοτέρ της γκάμας. Για τις τιμές είναι μεν πολύ νωρίς να μιλήσουμε συγκεκριμένα, πιθανολογούμε όμως ότι θα ξεκινούν από περίπου 8.000 ευρώ στις βασικές εκδόσεις με σπαρτιάτικο εξοπλισμό.

Δείτε εκτός από τα επεξεργασμένα σκίτσα του νέου Fiat Panda ένα βίντεο με το μοντέλο πρώτης γενιάς, που παρκάρει μαεστρικά ένας ηλικιωμένος Ολλανδός σε ένα θεόστενο γκαράζ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!