F1 - «Πυρά» Έκλεστον κατά Μάσα για το πρωτάθλημα του 2008

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - «Πυρά» Έκλεστον κατά Μάσα για το πρωτάθλημα του 2008
Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Formula 1 δεν παίρνει το πλευρό του Βραζιλιάνου στην υπόθεση του χαμένου πρωταθλήματος του 2008.

Ο Φελίπε Μάσα δεν έμεινε στα λόγια και τους τελευταίους μήνες ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά σχετικά με την υπόθεση του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 του 2008, έπειτα από τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο «Crashgate». Ο πρώην κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ, Μπέρνι Έκλεστον, είχε δηλώσει πως γνώριζαν μαζί με τον τότε πρόεδρο της FIA, Μαξ Μόσλεϊ, ό,τι υπήρξε αλλοίωση του αποτελέσματος στο GP Σιγκαπούρης.

Μάλιστα οι δικηγόροι του Μάσα έστειλαν επίσημη επιστολή προς την FIA που αναφέρει πως ο Βραζιλιάνος είναι ο νόμιμος πρωταθλητής εκείνης της σεζόν.

Να θυμίσουμε πως το σκάνδαλο «Crashgate» προήλθε έπειτα από το ηθελημένο ατύχημα του Νέλσον Πικέ Τζ. Στο Grand Prix Σιγκαπούρης του 2008. Ένα ατύχημα που άλλαξε τη ροή του αγώνα υπέρ του έτερου οδηγού της Renault, Φερνάντο Αλόνσο, και είχε ενορχηστρωθεί από την τότε διοίκηση της ομάδας – τον επικεφαλής Φλάβιο Μπριατόρε και τον τεχνικό διευθυντή Πατ Σίμοντς.

Νέλσον Πικέ Τζ

Ο Έκλεστον μίλησε στην Blick για τις πρόσφατες ενέργειες του Μάσα και κατέκρινε τις κινήσεις του Βραζιλιάνου πρώην οδηγού: «Η ομάδα του Μάσα τα κάνει όλα για τα χρήματα αυτή τη στιγμή. Οι πιθανότητές τους να ανατρέψουν το πρωτάθλημα είναι μηδαμινές».

Επιπλέον ο 92χρονος Βρετανός ανέφερε πως αν κάποιος είχε τη δυνατότητα να διεκδικήσει νομικά ένα πρωτάθλημα, αυτός ήταν ο Λιούις Χάμιλτον.

«Νομικές αγωγές κατά της FIA θα μπορούσε να ασκήσει ο Χάμιλτον με τη Mercedes μετά το όχι και τόσο καθαρό φινάλε στο πρωτάθλημα της Formula 1 του 2021 στο Άμπου Ντάμπι», ανέφερε.

Ο τελικός της Formula 1 του 2021 έχει γίνει ένα μελανό κομμάτι στην ιστορία του σπορ, λόγω του τρόπου με τον οποίο κρίθηκε το πρωτάθλημα στον τελευταίο γύρο.

Φωτογραφίες: Renault F1, Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!