Ποιο είναι το απίστευτο ορόσημο της Jeep

Ποιο είναι το απίστευτο ορόσημο της Jeep

Κώστας Παστρίμας
Ποιο είναι το απίστευτο ορόσημο της Jeep
Η Jeep γιορτάζει ένα ξεχωριστό ορόσημο στη γραμμή παραγωγή της.

Το Jeep Wrangler είναι ένα θρυλικό μοντέλο το οποίο βρίσκεται στην παραγωγή 37 ολόκληρα χρόνια. Η αμερικανική μάρκα φέτος γιορτάζει ένα σημαντικό ορόσημο καθώς παρέδωσε το Wrangler νούμερο 5.000.000 σε έναν πελάτη της στο Νιού Τζέρσει των ΗΠΑ. Ο τυχερός ιδιοκτήτης θα παραλάβει επίσης μια δωροεπιταγή 5.000 δολαρίων για γνήσια αξεσουάρ από το τμήμα Jeep Performance της Mopar και ένα πρόγραμμα φροντίδας Jeep Wave.

Η πρώτη γενιά του Wrangler παρουσιάστηκε το 1987 με την κωδική ονομασία YJ και κατάφερε μέχρι το 1995 να πουλήσει 630.000 μονάδες. Το 1996 συνεχίστηκε ο θρύλος με την έκδοση TJ, το 2006 ήρθε η έκδοση JK και το 2017 είχαμε την τελευταία γενιά JL. Κάθε γενιά του Wrangler κατασκευάστηκε με γνώμωνα τις εκτός δρόμους ικανότητες και το χαρακτηριστικό σχεδιασμό της Jeep.

Jeep

Το 2021 η Jeep εισήγαγε την εξηλεκτρισμένη έκδοση Wrangler 4xe Plug-In Hybrid. Ήταν και παραμένει το πιο αποδοτικό, δυνατό, αποτελεσματικό, βιώσιμο και τεχνολογικά προηγμένο Wrangler που βγήκε ποτέ και άμεσα κέρδισε τον τίτλο 4Χ4 της χρονιάς. Το μοντέλο συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης 2.0 λίτρων ο οποίος συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρα και η συνολική απόδοση φτάνει τους 380 ίππους και τα 637 Nm ροπής.

Jeep

Ο Έρικ Λαφόρζ, Επικεφαλής της Jeep στην Ευρώπη, δήλωσε: «Το Jeep Wrangler είναι η φυσική κληρονομιά του θρυλικού Willys, το όχημα το οποίο ενέπνευσε το πνεύμα και την ψυχή της μάρκας. Από την έλευσή του το 1987 βρίσκεται στο επίκεντρο της κατηγορίας SUV και είμαστε περήφανοι που παραδώσαμε το Jeep Wrangler υπ' αριθμόν 5.000.000».

Jeep

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!