F1 - Οι «εμφύλιοι» του 2023: Στη McLaren μιλάει η εμπειρία

Πάνος Σεϊτανίδης
F1 - Οι «εμφύλιοι» του 2023: Στη McLaren μιλάει η εμπειρία
Δείτε την πλήρη αντιπαραβολή των πεπραγμένων των οδηγών της McLaren Racing στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν.

Το καλοκαιρινό διάλειμμα για τον μαγικό κόσμο της Formula 1 συνεχίζεται, το ίδιο και το… ταμείο που κάνουμε στα έως τώρα πεπραγμένα των ομάδων. Και ειδικά των ομόσταβλων, καθώς στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο πρώτος και κυριότερος αντίπαλος είναι o teammate.

Συνεχίζουμε λοιπόν τις συγκρίσεις ομάδα προς ομάδα και μετά τις Red Bull Racing, Mercedes-AMG Petronas, Aston Martin F1 και Scuderia Ferrari, ήρθε η σειρά της McLaren Racing.

Νόρις και Πιάστρι στη Τζέντα

H βρετανική ομάδα δεν έχει καταφέρει φέτος να γευτεί τη χαρά της νίκης αλλά μετά το τραγικό ξεκίνημα στη σεζόν, στους τελευταίους τρεις αγώνες έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Ας δούμε τι έχουν κάνει έως τώρα οι οδηγοί της, όπου είναι σαφές πως η εμπειρία επικρατεί του ενθουσιασμού. Όχι πως τον Λάντο Νόρις τον έχουν πάρει τα χρόνια αλλά το 9-3 στους αγώνες και το 10-2 στις κατατακτήριες δοκιμές, δείχνουν πως έχει το πάνω χέρι έναντι του Όσκαρ Πιάστρι.

Νόρις και Πιάστρι στη Τζέντα

Ο Βρετανός έχει και τα δύο έως τώρα βάθρα της ιστορικής ομάδας ενώ τόσο σε αγώνα όσο και σε κατατακτήριες, έχει καταφέρει να φτάσει μέχρι τη δεύτερη θέση. Αντίστοιχα, ο Αυστραλός έχει καλύτερο πλασάρισμα την τρίτη θέση στη σχάρα εκκίνησης, αν και στο Sprint του Βελγίου εκκίνησε δεύτερος! Όσο για τις μάχες της Κυριακής, έχει φτάσει έως την τέταρτη θέση.

Ο Νόρις δεν έχει εγκαταλείψεις, την ώρα που ο Πιάστρι έχει δύο κι όλα αυτά, καθρεφτίζονται στη βαθμολογική τους συγκομιδή όπου έχουμε νταμπλ σκορ: 69-34.

Αναλυτικά:

Η σύγκριση των οδηγών της McLaren

Απομένουν άλλοι δέκα αγώνες για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, με πρώτο το Grand Prix Ολλανδίας που θα διεξαχθεί στην πίστα του Ζάντβοορτ στις 25-27 Αυγούστου.

Με την αντεπίθεση στους τελευταίους αγώνες, η McLaren έχει ανέβει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών. Σε ατομικό επίπεδο, ο Νόρις είναι όγδοος ενώ ο Πιάστρι ενδέκατος.

Φωτογραφίες: McLaren Racing

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!