QJMotor SVT 650: Οι δικύλινδρες V2 On-Off επιστρέφουν

Κώστας Παστρίμας
QJMotor SVT 650: Οι δικύλινδρες V2 On-Off επιστρέφουν
Η QJMotor επαναφέρει τις -άλλοτε κυρίαρχες- θρυλικές V2 On-Off μοτοσικλέτες με τις ολοκληρωμένες SVT 650 και SVT 650X.

Για πολλά χρόνια οι δικύλινδρες V2 μοτοσικλέτες κυριαρχούσαν την κατηγορία των adventure σε όλο τον κόσμο. Η έλευση των πιο αυστηρών προδιαγραφών ρύπων ανάγκασε τους κατασκευαστές να στραφούν προς άλλη κατεύθυνσης, κυρίως προς τους δικύλινδρους σε σειρά κινητήρες, αλλά υπήρχαν ελάχιστες περιπτώσεις που επέμειναν να εξελίξουν τον αγαπημένο αυτό κινητήρα για να τον κρατήσουν ζωντανό.

Το βασικό πλεονέκτημα του V2 κινητήρα 90 μοιρών, χάρη στα διαστήματα ανάφλεξης στις 270 μοίρες, βοηθά τον τροχό να ανακτήσει την πρόσφυση, ειδικά σε χωμάτινα τερέν, με την παροχή ροπής από χαμηλά και τη γραμμική απόδοση να αποτελούν πολύτιμους συμμάχους σε κάθε πεδίο δράσης μιας adventure μοτοσικλέτας.

QJMOTOR

Η QJMotor λοιπόν επέλεξε να τοποθετήσει στο νέο της μεσαίο adventure SVT 650 έναν δικύλινδρο κινητήρα ο οποίος αποδίδει 76,2 ίππους και 65 Nm ροπής. Η απόδοσή του είναι γραμμική και ομαλή, ενώ οι υπερτετράγωνες διαστάσεις του και το φάσμα που αποδίδονται οι μέγιστες τιμές, μαρτυρούν ότι πρόκειται για έναν κινητήρα που μπορεί να ανεβάσει στροφές με διάρκεια της δύναμης ψηλά, προσφέροντας έτσι σημαντικές αρετές στις ταξιδιωτικές δυνατότητες της μοτοσυκλέτας.

QJMOTOR

Η SVT είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, SVT 650 και SVT 650X, μία με χυτούς τροχούς 17 ιντσών και μία με ακτινωτούς τροχούς 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω με ενδιάμεσα ελαστικά. Οι αναρτήσεις είναι πλήρως ρυθμιζόμενες, ενώ τα φρένα φέρουν την εγγύηση της Brembo με ABS της Bosch. Οι δύο μοτοσικλέτες είναι πολύ καλά εξοπλισμένες, με TFT οθόνη 7 ιντσών και σύστημα συνδεσιμότητας, μεγάλη ζελατίνα, θερμαινόμενη σέλα και grip, προστατευτικές χούφτες και αλουμινένια σχάρα.

Η QJMotor SVT 650 κοστίζει 6.695 ευρώ, ενώ η SVT 650X κοστίζει 7.195 ευρώ και μπορείτε να τις βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της Γκοργκόλης Α.Ε.

QJMOTOR

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!