F1 - Χιλ: «Δύο οδηγοί μπορούν να σταματήσουν τον Φερστάπεν»

F1 - Χιλ: «Δύο οδηγοί μπορούν να σταματήσουν τον Φερστάπεν»
Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 πιστεύει πως μόνο δύο οδηγοί είναι ικανοί να βάλουν τέλος στο σερί των Red Bull Racing και Μαξ Φερστάπεν.

Παρά τις προσδοκίες τους χειμερινούς μήνες, η φετινή σεζόν της Formula 1 μονοπωλείται από μόνο μία ομάδα. Η Red Bull Racing δημιούργησε την RB19, που στα χέρια των Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ έχει κερδίσει όλα τα Grand Prix και τους Αγώνες Σπριντ έως τώρα στη σεζόν.

Ο Φερστάπεν έχει πάρει οκτώ νίκες και είναι σε εξαιρετική φόρμα, ενώ ο Πέρεζ διανύει μια περίοδο αγωνιστικής κρίσης. Το σενάριο ο Ολλανδός να κερδίσει όλα τα εναπομείναντα Grand Prix είναι υπαρκτό και πιθανό. Ωστόσο σύμφωνα με τον Ντέιμον Χιλ, υπάρχουν δύο οδηγοί στο grid που μπορούν να σταματήσουν τον 25χρονο της RBR.

«Το να κερδίσεις όλα τα Grand Prix σε μία σεζόν είναι κάτι που κανένας δεν έχει καταφέρει. Η Red Bull λέει πως δεν θα το κάνει, όμως πιστεύω ότι θα το ήθελαν πολύ. Με βάση την εμπειρία μου, δύο οδηγοί είναι αυτοί που μπορούν να σταματήσουν τη Red Bull και τον Φερστάπεν. Αυτοί είναι οι Λιουίς Χάμιλτον και Φερνάντο Αλόνσο. Πιστεύω θα κερδίσουν και πάλι», είπε ο πρωταθλητής του 1996.

Η Red Bull Racing ετοιμάζει ένα μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων για το Grand Prix Ουγγαρίας. Αυτό θα βελτιώσει την απόδοσή της και θα φέρει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τους αντιπάλους της, που ψάχνουν να βρουν ταχύτητα.

Ο Χιλ πιστεύει πως αν άλλες ομάδες δεν κάνουν το βήμα που απαιτείται, τότε τίποτα δεν σταματά τους «ταύρους»: «Αν οι Χάμιλτον και Αλόνσο δεν καταφέρουν να κερδίσουν, τότε ειλικρινά πιστεύω πως ο Μαξ θα πάρει όλες τις νίκες που απομένουν. Θα είναι ένα τρομερό επίτευγμα για τη Red Bull και στο τέλος της σεζόν θα είναι σε μεγάλη ένταση για να το καταφέρει».

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!