F1 - Η ομάδα που θέλει να εκθρονίσει τη Red Bull μετρά μόλις ένα βάθρο

F1 - Η ομάδα που θέλει να εκθρονίσει τη Red Bull μετρά μόλις ένα βάθρο
Αποφασισμένη εμφανίζεται η McLaren Racing να είναι εκείνη που θα σταματήσει το απόλυτο των «ταύρων» στη φετινή σεζόν της Formula 1.

Μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν της Formula 1, η Red Bull Racing έχει το απόλυτο με δέκα νίκες σε δέκα Grand Prix. Ο Μαξ Φερστάπεν μετρά 8 νίκες και δείχνει να έχει το πάνω χέρι έναντι του Σέρχιο Πέρεζ, ο οποίος δυσκολεύεται πλέον να προκριθεί καν στο Q3.

Στον αγώνα του Σίλβερστον είδαμε τη McLaren να κάνει μια πολύ μεγάλη αγωνιστική άνοδο, με τον Λάντο Νόρις να τερματίζει 2ος κερδίζοντας στα ίσα τον Λιούις Χάμιλτον της Mercedes. H MCL60 έχει βελτιωθεί σημαντικά, με το μεγαλύτερο μέρος του αμαξώματος να έχει αλλάξει.

Η ομάδα του Ουόκινγκ ετοιμάζει ακόμη περισσότερες αναβαθμίσεις για τους επόμενους αγώνες και συνεχίζει να κοιτάζει ψηλά. Ο CEO της McLaren, Ζακ Μπράουν, μιλώντας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ταχύτητας Γκούντγουντ, δήλωσε αισιόδοξος πως η ομάδα του θα είναι αυτή που θα εκθρονίσει από την κορυφή ενός αγώνα τη Red Bull Racing.

«Είναι φοβερό που στη Formula 1 αυτή τη στιγμή μία ομάδα έχει το δεύτερο ταχύτερο μονοθέσιο και στο επόμενο Grand Prix δυσκολεύεται να περάσει από το Q1. Αυτός είναι ο συναγωνισμός που θέλουμε όλοι για τη Formula 1. Κάποιος, κάποια στιγμή θα φτάσει τον Φερστάπεν. Έχω την ελπίδα πως θα είμαστε εμείς αυτοί που θα το καταφέρουμε. Όμως είναι πιθανό άλλες πέντε ομάδες να το κάνουν», είπε ο Αμερικανός.

Επιπλέον ο Μπράουν μίλησε για τον 25χρονο Ολλανδό και είχε μόνο καλά λόγια να πει: «Κάνει απίστευτη δουλειά και είναι φοβερό να βλέπεις έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο απόγειο των δυνατοτήτων του. Πρέπει να θαυμάζουμε αυτά που κάνει. Αν δούμε όμως πέρα από τον Μαξ, όλοι είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Από εδώ και πέρα τα πράγματα θα γίνουν ολοένα και πιο συναρπαστικά».

Επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι το Grand Prix Ουγγαρίας το τριήμερο 21-23 Ιουλίου.

Φωτογραφίες: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!