Το πρώτο μονοθέσιο του Νιούι διαλύθηκε στο Γκούντγουντ (vid)

Το πρώτο μονοθέσιο του Νιούι διαλύθηκε στο Γκούντγουντ (vid)
Το πρώτο μονοθέσιο που σχεδίασε για τη Formula 1 o γκουρού της αεροδυναμικής είχε ένα μεγάλο ατύχημα στη διάσημη ανάβαση.

Πολλά ήταν τα ευτράπελα και τα ατυχήματα και οι περιπέτειες του φετινού Φεστιβάλ Ταχύτητας Γκούντγουντ. Η στροφή Μόλοκομπ της διάσημης διαδρομής, που είναι στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες, απέκτησε ακόμη ένα «θύμα».

Το πρωί της Κυριακής η Leyton House Judd CG901 είχε ένα άσχημο ατύχημα στη στροφή και διαλύθηκε στις αχυρόμπαλες. Το ατύχημα συνέβη όταν η πίσω αριστερή ανάρτηση αποκολλήθηκε τελείως από το μονοθέσιο του 1990. Πρόκειται για το πρώτο δημιούργημα του Άντριαν Νιούι, ενός εκ των πιο επιτυχημένων τεχνικών στην ιστορία της Formula 1.

Από τη μετάδοση και τις επαναλήψεις, φαίνεται πως το ατύχημα δεν ήταν απαραίτητα οδηγικό λάθος, μιας και κατά το φρενάρισμα προς τη στροφή 3 οι πίσω τροχοί μπλόκαραν αμέσως. Ο οδηγός, Ρίτσαρντ Χόουπ, βγήκε ανέπαφος από το μονοθέσιο.

Στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας Γκούντγουντ έχουν πραγματοποιηθεί ασυνήθιστα πολλά ατυχήματα. Μάλιστα, λίγα λεπτά πριν το ατύχημα της Leyton House, μια McLaren F1 GTR είχε επαφή με τις αχυρόμπαλες στο ίδιο σημείο και προκλήθηκε μικρή ζημιά στο εμπρός μέρος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!