F1 - Τελικά τι σημαίνει το «El Plan»; (vid)

F1 - Τελικά τι σημαίνει το «El Plan»; (vid)
Ο Φερνάντο Αλόνσο θέλησε να εξηγήσει ποια είναι ακριβώς η σημασία του σλόγκαν το οποίο τον συνοδεύει στη Formula 1 από το 2021.

Έπειτα από δύο σεζόν μακριά από τη Formula 1, η Alpine κατάφερε να πείσει τον Φερνάντο Αλόνσο να επιστρέψει στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ. Ο Ισπανός πέρασε δύο σεζόν με τη γαλλική ομάδα και για το 2023 αποφάσισε να αλλάξει παραστάσεις και μεταπήδησε στην Aston Martin.

O στόχος του εξ’ αρχής ήταν ξεκάθαρος. Ο Αλόνσο θέλει να πετύχει και πάλι στη Formula 1 και να φτάσει σε έναν ακόμη τίτλο. Στην επιστροφή του στο σπορ, κατάφερε να ενθουσιάσει τους οπαδούς του με το σλόγκαν «El Plan». Παρότι δεν πέτυχε στην Alpine, ο 41χρονος δεν το βάζει κάτω και με την Aston Martin θέλει φτάσει στην κορυφή.

Όμως τι σημαίνει το «El Plan»; Ο Αλόνσο απάντησε σε ερώτηση από φίλο της Aston Martin σε βίντεο που δημοσίευσε η βρετανική ομάδα στα social media: «Το El Plan, ήταν ένας τρόπος να πω πως ο Φερνάντο επέστρεψε στη Formula 1 με ένα σχέδιο για να κερδίσει και πάλι», εξήγησε ο Αλόνσο.

Ο Πέντρο Ντε Λα Ρόσα, ο οποίος είναι πρώην οδηγός της F1 και νυν πρεσβευτής της Aston Martin, θέλησε να προσθέσει: «Μπορεί κάποτε να λεγόταν El Plan, αλλά τώρα είναι το La Mission», τονίζοντας με τον τρόπο του πως τα πράγματα είναι διαφορετικά στην ομάδα του Σίλβερστον.

Το 2023 έχει εξελιχθεί με έναν απροσδόκητο τρόπο για την Aston Martin. H βρετανική ομάδα τερμάτισε 7η την περασμένη χρονιά και φέτος έχει ένα από τα ταχύτερα μονοθέσια του grid. Στον πρώτο του αγώνα στα πράσινα ο Ισπανός ανέβηκε στο βάθρο, κάτι το οποίο επανέλαβε άλλες πέντε φορές.

Μετά από δέκα αγωνιστικά τριήμερα, ο Αλόνσο είναι στην 3η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών με 137 βαθμούς.

Φωτογραφίες: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!