WEC - Το πρόγραμμα των 6 Ωρών της Μόντσα αυτό το τριήμερο

WEC - Το πρόγραμμα των 6 Ωρών της Μόντσα αυτό το τριήμερο
Το κορυφαίο πρωτάθλημα αντοχής επιστρέφει έπειτα από τέσσερις εβδομάδες αγωνιστικής διακοπής, με έναν από τους πιο κρίσιμους αγώνες της χρονιάς.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του WEC συνεχίζονται αυτό το τριήμερο με τις 6 Ώρες της Μόντσα. Έπειτα από τον άκρως συναρπαστικό 24ωρο αγώνα στο Μαν, ομάδες και οδηγοί ετοιμάζονται για το δεύτερο μισό της σεζόν. Απομένουν μόλις τρεις αγώνες για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος, με πρώτο σταθμό το «Ναό της Ταχύτητας».

Ο αγώνας έκανε ντεμπούτο στο WEC το 2022 και νικήτρια ομάδα ήταν η Alpine. Αυτή ήταν η τελευταία νίκη αγωνιστικού προδιαγραφών LMP1 στο πρωτάθλημα. Στο φετινό αγώνα θα πάρουν μέρος 36 αγωνιστικά, που μοιράζονται σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα είναι η Hypercar, έχει το μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών με 13 στο σύνολο.

Στη βαθμολογία, η μάχη «άναψε» για τα καλά μετά τις 24 Ώρες Λε Μαν. Το πλήρωμα του αγωνιστικού #8 της Toyota Gazoo Racing των Μπρέντον Χάρτλεϊ, Σεμπαστιέν Μπουεμί και Ρίο Χιρακάβα προηγείται στη βαθμολογία με 107 βαθμούς. Οι Αλεσάντρο Πιέρ Γκουίντι, Τζέιμς Καλάντο και Αντόνιο Τζοβινάτσι είναι μόλις 25 βαθμούς πίσω τους. Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, η Toyota είναι μόλις 18 βαθμούς μπροστά από τη Ferrari και 56 βαθμούς μπροστά από την Cadillac.

Στην LMP2, η Team WRT με το #41 αγωνιστικό έχει 94 βαθμούς και η Inter Europol με το #34 έχει 90 βαθμούς. Στην GTE, η Corvette Racing έχει 133 βαθμούς έναντι 59 της ORT by TF και μπορεί να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα σε αυτό τον αγώνα.

Οι 6 Ώρες της Μόντσα, ο πέμπτος αγώνας του WEC για το 2023 θα μεταδοθεί ζωντανά από το Eurosport. Επιπλέον, υπάρχει και η επιλογή συνδρομής στην επίσημη ιστοσελίδα του θεσμού.

Πρόγραμμα WEC 6 Ώρες Μόντσα σε ώρες Ελλάδος

Σάββατο 8 Ιουλίου

11:45-12:45 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

15:40-16:50 – Κατατακτήριες Δοκιμές

Κυριακή 9 Ιουλίου

13:30 – Αγώνας

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!