F1 - H Scuderia Ferrari τα έχει 800 (vid)

F1 - H Scuderia Ferrari τα έχει 800 (vid)
Η ιταλική ομάδα της Formula 1 πέτυχε κάτι ξεχωριστό στο Grand Prix της Αυστρίας.

Στο Grand Prix του Red Bull Ring, ένατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, η Scuderia Ferrari επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Μετά την τρίτη θέση του Κάρλος Σάινθ στον αγώνα Σπριντ, ήρθε η δεύτερη θέση του Σαρλ Λεκλέρ στον κυρίως αγώνα!

Με αυτή, η ιταλική ομάδα έφτασε στον αριθμό-ορόσημο των 800 βάθρων σε Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1! Σε μία διαδρομή επιτυχίας, που η πρώτη της στάση ήταν πίσω στο 1950!

Συγκεκριμένα, ήταν στο Grand Prix του Μονακό, στην παρθενική σεζόν διεξαγωγής του παγκοσμίου πρωταθλήματος και ήρθε διά χειρός Αλμπέρτο Ασκάρι!

Το εκατοστό επιτεύχθηκε την ίδια δεκαετία, συγκεκριμένα το 1959, με τον Τόνι Μπρουκς να επικρατεί στον αγώνα του Βερολίνου.

Ο βάθρο #250 ήρθε είκοσι χρόνια μετά, το 1979, με τον Τζόντι Σέκτερ να βλέπει πρώτος την καρό σημαία στους δρόμους του Πριγκιπάτου του Μονακό.

Ο διπλασιασμός των παρουσιών στο Top-3 ήρθε στην πίστα Χανγκαρόρινγκ, στην Ουγγαρία, το 2002. Τότε οι Ferrari είχαν κάνει το 1-2, με τους Ρούμπενς Μπαρικέλο και Μίκαελ Σουμάχερ. Αυτά ήταν τα βάθρα #499 και #500.

Το #750 ήρθε διά χειρός Κίμι Ράικονεν, στη Βραζιλία το 2018, με το #800 να το πετυχαίνει ο Λεκλέρ, την περασμένη Κυριακή στην Αυστρία.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!