F1 - Αλλάζει όνομα η AlphaTauri το 2024

F1 - Αλλάζει όνομα η AlphaTauri το 2024
H ιταλική ομάδα της Red Bull θα αλλάξει ταυτότητα από την επόμενη χρονιά στη Formula 1 και θα ακολουθήσει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Red Bull Racing.

Σημαντικές είναι οι αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στη Scuderia AlphaTauri από το 2024. Ο τωρινός επικεφαλής της, Φρανζ Τοστ, αναμένεται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Εδώ και λίγους μήνες είναι γνωστό πως θα αντικατασταθεί από δύο άτομα: Ο ένας είναι ο Πίτερ Μπάιερ και ο δεύτερος ο Λοράν Μεκίς.

Όπως αποκάλυψε ο σύμβουλος της Red Bull σε θέματα Formula 1/motorsport, Χέλμουτ Μάρκο, αναμένουμε ακόμη περισσότερες αλλαγές στη μικρή ιταλική ομάδα από την επόμενη χρονιά. Θα αλλάξει ονομασία και θα αποκτήσει νέους χορηγούς.

«Η AlphaTauri θα έχει δύο νέους διευθυντές από το 2024. Αυτοί θα είναι οι Λορέν Μεκίς και Πίτερ Μπάιερ. Θα έχει νέους χορηγούς πάνω στα μονοθέσια και η ομάδα θα αποκτήσει νέο όνομα. Το σχέδιό μας είναι ξεκάθαρο. Η ομάδα θα βασιστεί στη Red Bull Racing όσο το επιτρέπουν οι κανονισμοί. Το να δημιουργήσουν μόνοι τους το μονοθέσιο είναι ο λάθος τρόπος να αγωνίζεσαι στη Formula 1», είπε ο Αυστριακός στο Kleine Zeitung.

Ουσιαστικά, ο Μάρκο επιβεβαιώνει πως πέρα από την ονομασία, η θυγατρική ομάδα της Red Bull θα αντλήσει όσα περισσότερα εξαρτήματα επιτρέπουν οι κανονισμοί από την πρωταθλήτρια RBR το 2024. Oι RB19 και AT04 μοιράζονται ήδη τον κινητήρα της Honda, το κιβώτιο ταχυτήτων και ορισμένα εξαρτήματα που παράγει το τμήμα Red Bull Technologies.

Οι κανονισμοί της Formula 1 διαθέτουν τα «Listed Parts», μια λίστα περιορισμένου αριθμού από εξαρτήματα όπως αναρτήσεις ή εισαγωγές αέρα στα φρένα που μπορεί μία ομάδα να προμηθεύει μία άλλη. Με βάση τα λεγόμενα του Μάρκο, η AlphaTauri θα ακολουθήσει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Red Bull Racing, για να βελτιώσει την αγωνιστική της φόρμα.

Στη φετινή σεζόν, η ομάδα της Φαέντσα βρίσκεται στην τελευταία θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με μόλις 2 βαθμούς. Η Williams την ξεπέρασε έπειτα από το Grand Prix Καναδά με την έβδομη θέση του Άλεξ Άλμπον. Πλέον η μεταξύ τους διαφορά είναι 5 βαθμοί.

Scuderia AlphaTauri

H Red Bull δημιούργησε την Toro Rosso πίσω στο 2006 όταν εξαγόρασε την ιστορική Minardi. Η ομάδα άλλαξε ονομασία σε AlphaTauri το 2020. Όπως αποδεικνύεται, η επιλογή να δώσουν το όνομα μιας εταιρείας ένδυσης σε ομάδα της Formula 1 δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!