F1 - Βολφ: «Τεράστιο όφελος ο Σουμάχερ για τη Mercedes»

F1 - Βολφ: «Τεράστιο όφελος ο Σουμάχερ για τη Mercedes»
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο επικεφαλής και CEO της Mercedes-AMG για τον δοκιμαστή και αναπληρωματικό οδηγό της ομάδας του.

Έπειτα από ένα δύσκολο 2022, ο Μικ Σουμάχερ έχασε τη θέση του στη Haas από τον Νίκο Χούλκενμπεργκ. O στόχος του ήταν να παραμείνει στον κόσμο της Formula 1 και τον κατάφερε υπογράφοντας στη Mercedes-AMG ως αναπληρωματικός της οδηγός.

Ο ρόλος του περιλαμβάνει πολλές ώρες δοκιμών στον προσομοιωτή, κάτι το οποίο φαίνεται ότι έχει βοηθήσει ιδιαίτερα τη γερμανική ομάδα. Στο πλαίσιο του Grand Prix Καναδά, ο Τότο Βολφ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη συνεισφορά του 24χρονου Γερμανού έως τώρα στη φετινή σεζόν.

«Είναι φοβερό που έχουμε έναν ώριμο, επιτυχημένο και έμπειρο οδηγό Formula 1 να μας στηρίζει. Οι πληροφορίες που μας δίνει μέσω του προσομοιωτή είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Σε ορισμένα ευρωπαϊκά Grand Prix, το να τον έχουμε στον προσομοιωτή την Παρασκευή το βράδυ είναι φοβερό και μας ωφελεί πολύ. Αν ο Τζορτζ πάθει δηλητηρίαση από ψάρι - ο Λιούις δεν μπορεί να το πάθει από ψάρι γιατί είναι βίγκαν, οπότε θα ήταν δηλητηρίαση από αβοκάντο – τότε ξέρουμε έναν σούπερ οδηγό που μπορεί να οδηγήσει γρήγορα το μονοθέσιό μας. Όμως όσο κι αν μου αρέσει η κατάσταση και το πόσο ωφελείται η Mercedes, θα προτιμούσα ο Μικ να κάθεται μέσα σε ένα μονοθέσιο και να αγωνίζεται σε Grand Prix», ανέφερε ο Αυστριακός σύμφωνα με το racingnews365.

Ο Σουμάχερ οδήγησε για πρώτη φορά μονοθέσιο της Mercedes στις δοκιμές της Pirelli στη Βαρκελώνη, μετά το Grand Prix Ισπανίας και συμπλήρωσε 152 γύρους. Εκεί πήρε μια γεύση από μονοθέσιο που μάχεται για το βάθρο και φυσικά τα ελαστικά που προορίζονται για το πρωτάθλημα του 2024.

Έτσι, 11 χρόνια μετά τον πατέρα του, ο Μικ οδήγησε μονοθέσιο της γερμανικής ομάδας. Έχοντας έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη Mercedes, ευελπιστεί να βρει μια θέση στο grid την επόμενη σεζόν.

Φωτογραφίες: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!