F1 - Οκόν: «Θα πάλευα με τον Φερστάπεν για το πρωτάθλημα»

F1 - Οκόν: «Θα πάλευα με τον Φερστάπεν για το πρωτάθλημα»
Ο Έστεμπαν Οκόν έχει ως στόχο να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Formula 1 και για να το κάνει πράξη θα πρέπει να κερδίσει τον Μαξ Φερστάπεν.

Το 2016 ο Έστεμπαν Οκόν έκανε ντεμπούτο στη Formula 1 με την ομάδα της Manor. O Γάλλος αναδείχθηκε μέσα από της ακαδημίες της Mercedes-AMG και έχει πλέον εδραιωθεί ως ένας πολύ αξιόλογος οδηγός. Στο Grand Prix Ουγγαρίας το 2021 κατέκτησε την παρθενική του νίκη στο σπορ με την ομάδα της Alpine, όμως έκτοτε δεν έχει καταφέρει να παλέψει για την πρώτη θέση.

Το όνειρο του 26χρονου Γάλλου είναι να γίνει κάποια στιγμή παγκόσμιος πρωταθλητής. Όπως δήλωσε στο DAZN, πιστεύει πως θα μπορούσε να κερδίσει ακόμη και τον Μαξ Φερστάπεν: «Αν είχαμε το ίδιο αυτοκίνητο με τον Φερστάπεν, θα πάλευα εναντίον του για το πρωτάθλημα. Ο Μαξ κάνει φοβερή δουλειά και κυριαρχεί με τη Red Bull, όμως δεν με ενδιαφέρει ποιος οδηγός είναι μπροστά. Θέλω να παλέψω για το πρωτάθλημα. Πάντα πίστευα στον εαυτό μου. Έχουμε δρόμο ακόμα, αλλά ο στόχος μου είναι να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής.

Οι δύο οδηγοί έχουν παρελθόν μεταξύ τους από τις μικρές κατηγορίες μονοθεσίων. Το 2014 αγωνίστηκαν ως αντίπαλοι στην ευρωπαϊκή Formula 3, με τον Οκόν να κατακτά τον τίτλο έναντι του Φερστάπεν.

Ο Γάλλος έχει αποκτήσει τη φήμη ενός οδηγού που δίνει σκληρές μάχες με τους αντιπάλους του και πολλές φορές μπορεί να έχει επαφές και συγκρούσεις. Ωστόσο ο ίδιος δεν συμφωνεί. «Η αλήθεια είναι πως δεν θέλω οι άλλοι οδηγοί να νομίζουν πως είμαι σκληρός τύπος, γιατί στην πίστα είμαι ευγενικός. Ο τρόπος που οδηγώ μπορεί να είναι σκληρός, αλλά είμαι χαρούμενος με αυτό», πρόσθεσε.

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!