F1 - Ο Φερστάπεν βλέπει ως απειλή την Aston Martin

F1 - Ο Φερστάπεν βλέπει ως απειλή την Aston Martin
Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής αναγνώρισε το γεγονός πως ο ανταγωνισμός πλησιάζει και σύντομα η Red Bull μπορεί να μην «παίζει» μόνη της για νίκες.

Στον αγώνα της Formula 1 στο Μοντρεάλ, η Aston Martin παρουσίασε ένα πολύ σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων για το μονοθέσιό της. Η AMR23 απέκτησε νέα sidepods και δάπεδο και η απόδοσή της βελτιώθηκε σημαντικά.

Το αποτέλεσμα της Ισπανίας φαίνεται πως ήταν απλά μια κακή παρένθεση για την ομάδα του Σίλβερστον. Ο Φερνάντο Αλόνσο τερμάτισε στη δεύτερη θέση στον Καναδά και επέστρεψε στο βάθρο, χωρίς μάλιστα να αφήσει τον Μαξ Φερστάπεν να απομακρυνθεί.

Ο Ολλανδός αναφέρθηκε στην υπαρκτή πλέον απειλή της Aston Martin: «Από τη μεριά μου είχα πρόβλημα με τις θερμοκρασίες των ελαστικών, όπως έχω αναφέρει ξανά. Δεν μας βοήθησε ιδιαίτερα αυτό. Όμως ξέρω επίσης πως με τις αναβαθμίσεις τους στην Aston Martin βελτιώθηκαν. Είναι λογικό. Σίγουρα μας πλησίασαν σε απόδοση».

Παρά το γεγονός πως ήταν αρκετά κοντά του οι Φερνάντο Αλόνσο και Λιούις Χάμιλτον, ο Φερστάπεν ανέφερε τους τρόπους με τους οποίους έπρεπε να διαχειριστή τον αγώνα του.

«Πάντα πρέπει να είσαι σε επιφυλακή και να ελέγχεις αν σε πλησιάζουν οι υπόλοιποι ή όχι. Τι χρειάζεται να κάνω για να μείνω μπροστά, γιατί οι υπόλοιποι είχαν καλό ρυθμό. Στους πρώτους γύρους με τη σκληρή γόμα είχα καλό ρυθμό αλλά μετά άρχισα να δυσκολεύομαι. Δεν έχεις χρόνο να χαλαρώσεις και τα ελαστικά ήταν πολύ κρύα. Ένα λάθος μπορεί να σου κοστίσει πάρα πολύ χρόνο ή να σε στείλει στον τοίχο», ανέφερε ο οδηγός της Red Bull Racing.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!