F1 - Red Bull: «Ευτυχώς που ξεκίνησε πολύ πίσω η Ferrari»

F1 - Red Bull: «Ευτυχώς που ξεκίνησε πολύ πίσω η Ferrari»
Στο στρατόπεδο της Αυστριακής ομάδας πιστεύουν πως δύσκολα θα κέρδιζαν τη Scuderia Ferrari στον Καναδά, αν η ιταλική ομάδα είχε καλύτερες κατατακτήριες δοκιμές.

H Red Bull Racing κέρδισε στον Καναδά δια χειρός Μαξ Φερστάπεν τον όγδοο συνεχόμενο αγώνα της στη φετινή σεζόν της Formula 1. O Ολλανδός έκανε είχε εντυπωσιακό ρυθμό και κανένας δεν κατάφερε να τον απειλήσει στους 70 γύρους του Μοντρεάλ.

Ωστόσο στο στρατόπεδο των «ταύρων» πιστεύουν πως υπάρχει μία ομάδα που θα μπορούσε να τους κοντράρει στα ίσια με βάση το ρυθμό της στις ελεύθερες δοκιμές. Ο σύμβουλος της Red Bull σε θέματα F1/motorsport, Χέλμουτ Μάρκο, μίλησε στο Servus TV με ανακουφισμένο ύφος για το γεγονός πως οι οδηγοί της Scuderia Ferrari ξεκίνησαν τον αγώνα από τις θέσεις 10 και 11.

Μαξ Φερστάπεν

«Δεν ήταν εύκολος αγώνας. Είχαμε πολλά προβλήματα με τη σκληρή γόμα ελαστικών, δεν μπορούσαμε να τη φέρουμε στη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας. Ο αγώνας ήταν πολύ πιο δύσκολος απ’ όσο είχαμε υπολογίσει. Ευτυχώς η Ferrari ξεκίνησε πολύ πίσω, διότι ήταν η ταχύτερη ομάδα και στα δύο σετ ελαστικών», είπε.

Ο Φερστάπεν τερμάτισε τον αγώνα με διαφορά 9,5 δευτερολέπτων από τον Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός πίστευε πως μπορούσε να παλέψει για τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι αναβαθμίσεις της βρετανικής ομάδας δούλεψαν εξαιρετικά στον Καναδά και δεν αποκλείεται στους επόμενους αγώνες να καταφέρει να απειλήσει τη Red Bull Racing.

Φωτογραφίες: Ferrari, redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!