F1 - Ο Χάμιλτον «διψά» για μάχες με τους Φερστάπεν και Αλόνσο

F1 - Ο Χάμιλτον «διψά» για μάχες με τους Φερστάπεν και Αλόνσο
Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes-AMG μίλησε για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να κερδίσει τον Μαξ Φερστάπεν, ενώ εξέφρασε μια κρυφή του επιθυμία.

Από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν της Formula 1 η Mercedes-AMG έχει κάνει σημαντικά βήματα βελτίωσης. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η γερμανική ομάδα δεν δημιούργησε εξ αρχής το μονοθέσιο που θα ήθελε ώστε να παλέψει για τον τίτλο, ωστόσο δείχνει να βρίσκεται στο σωστό δρόμο όσον αφορά την εξέλιξη της W14.

Μετά από οκτώ αγωνιστικά τριήμερα, η Mercedes βρίσκεται στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, με τις αναβαθμίσεις της να λειτουργούν εξαιρετικά. Όμως η απόσταση από την πρωτοπόρο Red Bull Racing είναι προς το παρόν μεγάλη. Μετά το Grand Prix Καναδά στο οποίο τερμάτισε στην 3η θέση, ο Λιούις Χάμιλτον ρωτήθηκε αν είναι απογοητευμένος για το γεγονός πως δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον Μαξ Φερστάπεν και την RB19 του για δεύτερη σερί σεζόν.

«Γνωρίζω το πώς έχει η κατάσταση και την πρόκληση που έχω μπροστά μου. Δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για τη φοβερή τους απόδοση. Είναι πολύ πιθανό να κερδίσουν όλους τους αγώνες φέτος, εκτός αν εμείς και η Aston Martin καταφέρουμε να βρούμε περισσότερη απόδοση, ή τα μονοθέσια της Red Bull δεν τερματίσουν», είπε ο Βρετανός.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το αν μπορεί η ομάδα του να βελτιώσει την W14 για να παλέψει σύντομα για νίκες, ο 38χρονος απάντησε: «Το μονοθέσιό μας δεν είναι πολύ διαφορετικό οδηγικά σε σύγκριση με το ξεκίνημα της σεζόν. Έχουμε προσθέσει περισσότερη κάθετη δύναμη. Πρέπει να αλλάξουμε ορισμένα χαρακτηριστικά στο επόμενο μονοθέσιό μας. Δεν είναι εύκολο με τους κανονισμούς που έχουμε να βρούμε άμεσα απόδοση. Η Red Bull έχει πλεονέκτημα μέχρι και 30 μονάδες κάθετης δύναμης περισσότερες από μας. Έχουμε δουλειά να κάνουμε. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι πάλι στο παιχνίδι για τις πρώτες θέσεις και ελπίζω να εξισορροπηθούν περισσότερο τα πράγματα ώστε να έχουμε ξανά ωραίους αγώνες, όπως το 2021. Αν έχουμε μια πολύ κλειστή μάχη με τον Φερνάντο και τον Μαξ θα ήταν καταπληκτικό».

Οι τρεις οδηγοί είναι οι πρωταγωνιστές της φετινής σεζόν έως τώρα και με τις επιδόσεις τους δείχνουν πως έχουν πρόκειται για τους κορυφαίους με διαφορά του grid.

Φωτογραφίες: Mercedes, redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!