F1 - Αλόνσο: «Ο τελευταίος οδηγός που θες να δεις στον καθρέφτη σου είναι ο Χάμιλτον»

F1 - Αλόνσο: «Ο τελευταίος οδηγός που θες να δεις στον καθρέφτη σου είναι ο Χάμιλτον»
Ο Ισπανός οδηγός της Aston Martin παραδέχθηκε πως υπάρχει ένας οδηγός που δεν θα ήθελε να του «γεμίσει» τους καθρέπτες στα τελευταία στάδια ενός αγώνα.

Το Grand Prix Καναδά μας χάρισε μια συναρπαστική μάχη ανάμεσα στους Φερνάντο Αλόνσο και Λιούις Χάμιλτον. Ο Ισπανός εκκίνησε από τη δεύτερη θέση, αλλά δέχθηκε προσπέρασμα από τον Βρετανό πριν την πρώτη στροφή. Οι δυο τους κινούνταν σε παραπλήσιο ρυθμό, με τον Αλόνσο να είναι για το πρώτο μέρος του αγώνα στο DRS του Χάμιλτον.

Εν τέλει, στον 22ο γύρο ο 41χρονος έκανε την κίνηση και επανήλθε στη δεύτερη θέση. Η απάντηση του Βρετανού ήρθε στους τελευταίους γύρους του Grand Prix. Ωστόσο δεν κατάφερε να μπει ποτέ σε απόσταση DRS και ο Αλόνσο τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

Ο Ισπανός ρωτήθηκε από το Sky Sports για την απόδοση της Aston Martin και μάχη του με τον Χάμιλτον: «Πιστεύω πως ήταν ο πιο ανταγωνιστικός μας αγώνας στη σεζόν έως τώρα. Είχαμε τον ίδιο ρυθμό με τη Red Bull για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Κάποια στιγμή πίστεψα πως ο αγώνας έχει τελειώσει και θα έπαιρνα τη δεύτερη θέση. Όμως είδα τον Λιούις να έρχεται τόσο γρήγορα… είναι ο τελευταίος οδηγός που θες να δεις στους καθρέφτες σου όταν έρχεται με ταχύτητα. Αλλά είχα λίγη επιπλέον ταχύτητα στο τέλος και δεν μπόρεσε να μπει ποτέ σε απόσταση DRS. Ήταν καλή η δεύτερη θέση σε έναν αγώνα 70 γύρων κατατακτηρίων».

Όσο για το πόσο τον επηρέασε το πρόβλημα στα φρένα πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω πως ήταν κάποιο μεγάλο πρόβλημα να πω την αλήθεια. Σε μερικές στροφές μπορείς να θυσιάσεις την είσοδο για να έχεις καλύτερη έξοδο. Είχαμε προβλέψει πριν τον αγώνα πως θα χρειαστεί να κάνουμε διαχείριση στα φρένα. Δεν πιστεύω πως επηρέασε το αποτέλεσμά μας».

Στον Καναδά η Aston Martin παρουσίασε ένα μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων, το οποίο τη βοήθησε αν ανακάμψει μετά τη μέτρια εμφάνισή της στην Ισπανία.

Φωτογραφίες: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!