F1 - Καναδάς: Ποινή στον Σάινθ για την επικίνδυνη οδήγησή του

F1 - Καναδάς: Ποινή στον Σάινθ για την επικίνδυνη οδήγησή του
Οι αγωνοδίκες του Grand Prix του Μοντρεάλ δεν χαρίστηκαν στον οδηγό της Ferrari.

Άσχημα νέα για τους tifosi αφού ο Κάρλος Σάινθ έλαβε ποινή από τους αγωνοδίκες του Grand Prix του Καναδά, όγδοου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Ο Κάρλος Σάινθ στον Καναδά

Ο Ισπανός βρέθηκε υπό εξέταση γιατί στο τέλος του Q1 βρέθηκε σχεδόν σταματημένος πριν το τελευταίο chicane, την ώρα που ο Πιερ Γκασλί βρισκόταν σε γρήγορο, χρονομετρημένο γύρο και τον προσέγγιζε με 300 και πλέον χιλιόμετρα την ώρα!

Νωρίτερα, στο FP3, είχε βρεθεί δύο φορές στο διάβα της Williams του Άλεξ Άλμπον αλλά εκεί, οι αγωνοδίκες του χαρίστηκαν. Δεν μπορούσαν να κάνουν το ίδιο, άσχετα αν ο οδηγός της Ferrari δικαιολογήθηκε λέγοντας πως εκείνον τον έκλεινε η Scuderia AlphaTauri του Γιούκι Τσουνόντα. Βέβαια, ο Ιάπωνας τον είχε μόλις προσπεράσει άρα ήταν παράξενη γραμμή υπεράσπισης από πλευράς του Ισπανού.

Οι Γκάρι Κόνελι, Ματιέ Ρεμερί, Ενρίκε Μπερνόλντι και Μαρσέλ Ντεμέρ, άκουσαν τους εμπλεκόμενους οδηγούς και εκπροσώπους των ομάδων τους, ενώ μελέτησαν video και στοιχεία τηλεμετρίας. Η απόφασή τους ήταν να επιβάλλουν στον Σάινθ ποινή 3 θέσεων στο grid.

Αυτή τον ρίχνει από την όγδοη θέση, στην ενδέκατη, επιτρέποντας στον Όσκαρ Πιάστρι της McLaren, τον Άλμπον και στον έτερο οδηγό της Scuderia, Σαρλ Λεκλέρ, να κερδίσουν από μία θέση.

Η ανακοίνωση της FIA

Η σχετική ανακοίνωση της FIA ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο οδηγός του μονοθεσίου 55 δήλωσε πως ξαφνιάστηκε που τον προσπέρασε ο οδηγός του μονοθεσίου 22 στη στροφή 13 κι ως εκ τούτου, επιτάχυνε με καθυστέρηση για να ξεκινήσει το γρήγορο γύρο του. Παρότι αιφνιδιάστηκε, ο οδηγός με το μονοθέσιο 55 έχει το βασικό μερίδιο ευθύνης και καθυστέρησε το μονοθέσιο 10 που σύμφωνα με την τηλεμετρία είχε μεγάλη διαφορά ταχύτητας».

Όσο για τον Γκασλί, είδε τον γρήγορο γύρο του να πηγαίνει στράφι και αντί να προκριθεί στην επόμενη φάση, καθηλώθηκε στη δέκατη-έβδομη θέση του grid.

To Grand Prix Καναδά θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+, με το Formula 1 Show να ξεκινά στις 20.00 ώρα Ελλάδας.

Στις 20.40 έχουμε «εκκίνηση» στο LIVE του Gazzetta με ρεπορτάζ, παρασκήνιο, εικόνες και videos από τη μάχη του Μοντρεάλ!

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!