F1 - Πώς θα επηρεάσει ο καιρός το Grand Prix Καναδά

F1 - Πώς θα επηρεάσει ο καιρός το Grand Prix Καναδά
Ένα απρόσμενο αγωνιστικό τριήμερο αναμένεται στο Μοντρεάλ, με την εμφάνιση της βροχής σε ένα ακόμη Grand Prix της Formula 1 να θεωρείται δεδομένη.

Άστατος προβλέπεται ο καιρός για το επερχόμενο αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1. Για δεύτερη φορά φέτος, ο μαγικός κόσμος του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ περνά στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και αυτή τη φορά, επισκέπτεται το Μοντρεάλ για το Grand Prix Καναδά.

Ένα πεδίο μάχης που δεν μας έχει χαρίσει πολλούς αγώνες υπό βροχή. Το 2022 είχαμε βρόχινες συνθήκες στις κατατακτήριες δοκιμές, όμως ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με ήλιο. Όμως το φετινό Grand Prix αναμένεται ακόμη πιο απρόβλεπτο, καθώς υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να δούμε και τις τρεις ημέρες βροχή!

Την Παρασκευή, η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών το πιθανότερο είναι να διεξαχθεί σε στεγνό οδόστρωμα, όμως για το FP2 οι πιθανότητες βροχής είναι πάνω από 50%!

Το Σάββατο η πρόγνωση του καιρού είναι παρόμοιο. Οι πιθανότητες είναι στο 25% για το FP3, όμως αυξάνονται μέχρι και στο 90% για τις κατατακτήριες δοκιμές. Αυτό δεν αποκλείεται να βάλει δύσκολα σε οδηγούς και ομάδες, όπως είδαμε και πέρυσι.

Την Κυριακή τα πράγματα καλυτερεύουν όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες. Η πιθανότητα βροχής είναι σημαντικά μειωμένη - στο 25%. Ενδεχομένως αυτό να έχει συνέπειες για ορισμένους, διότι μπορεί να έχουν ποντάρει σε στήσιμο μονοθεσίου για βροχή. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου η θερμοκρασία αέρα θα είναι γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου.

GP Καναδά 2022

To GP Καναδά θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ANT1, ενώ όλο το αγωνιστικό τριήμερο από το ANT1+. Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα μεταδόσεων και εκπομπών, πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε όλη τη δράση του έβδομου τριημέρου της σεζόν στο gMotion by Gazzetta, όπως επίσης το LIVE στις κατατακτήριες δοκιμές και στον αγώνα της Κυριακής.

Φωτογραφίες: Aston Martin, Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!