F1- Νέα επίθεση στο Drive to Survive: «Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα»

 F1- Νέα επίθεση στο Drive to Survive: «Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα»
Στη Red Bull Racing αμφισβητούν το αν είναι πλέον απαραίτητο το Drive to Survive για τη Formula 1 από τη στιγμή που δεν παρουσιάζει τα πράγματα όπως είναι.

Είναι κοινό μυστικό πως στην άνοδο της δημοτικότητας της Formula 1 τα τελευταία χρόνια έχει παίξει μεγάλο ρόλο η σειρά/ντοκιμαντέρ του Netflix, «Drive to Survive». H συνδρομητική πλατφόρμα ανέδειξε ορισμένες κρυφές πτυχές του κορυφαίου μηχανοκίνητου αθλητισμού από οπτικές γωνίες που δεν είχαμε ξαναδεί.

Ωστόσο, η κριτική δεν έλλειψε για τον τρόπο που η παραγωγή προσέγγισε την κάθε σεζόν. Πρώτοι απ’ όλους, κάποιοι οδηγοί κατηγόρησαν το Netflix πως παρουσιάζει ψευδή γεγονότα. Μάλιστα, ο Μαξ Φερστάπεν απουσίασε για μία σεζόν από τη σειρά γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο.

F1 2023

Το επίπεδο δημοτικότητας που έχει αγγίξει πλέον η Formula 1 κάνει πολλούς να αναρωτιούνται αν πλέον χρειάζεται το «Drive to Survive», από τη στιγμή που δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα. Ο σύμβουλος της Red Bull σε θέματα Formula 1/motorsport Χέλμουτ Μάρκο ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τη σειρά/ντοκιμαντέρ του Netflix.

«Η τηλεθέαση στη Formula 1 αυξάνεται δραματικά. Μιλάμε για μέχρι και 20% αύξηση στις μετρήσεις τηλεθέασης. Κάποιοι μπορεί να γνωρίζουν την F1 από τη σειρά του Netflix, όμως το Drive to Survive δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Έχει δημιουργήσει κάτι πρωτοποριακό για τη Formula 1 στην Αμερική, όμως όσο τα νούμερα τηλεθέασης και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, σε κάνει να αναρωτιέσαι αν η σειρά του Netflix έχει νόημα ύπαρξης ή αν είναι απαραίτητη», είπε στο motorsport-magazine.

Συνολικά έχουν κυκλοφορήσει πέντε σεζόν στη διάσημη σειρά που άλλαξε τα δεδομένα στη Formula 1.

Φωτογραφίες: Netflixuk/Twitter, Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!