24 Ώρες Λε Μαν - Στο 1-2 η Ferrari στις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές (vid)

24 Ώρες Λε Μαν - Στο 1-2 η Ferrari στις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές (vid)
H Ferrari ήταν η πρωταγωνίστρια στις επεισοδιακές κατατακτήριες δοκιμές για τις 24 Ώρες Λε Μαν, με τις θέσεις για τη Hyperpole να έχουν οριστεί.

Εντυπωσιακή και ανατρεπτική ήταν η μάχη στις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές στο Μαν της Γαλλίας για το θρυλικό 24ωρο αγώνα που είναι κομμάτι του WEC. Στη διαδικασία των 60 λεπτών είδαμε εντυπωσιακές προσπάθειες από τις ομάδες σε όλες τις κατηγορίες και τα 8 ταχύτερα αγωνιστικά αυτοκίνητα να παίρνουν το χρυσό εισιτήριο για τη Hyperpole της Πέμπτης. Όσοι δεν προκρίθηκαν στη διαδικασία αυτή, θα εκκινήσουν τον αγώνα το Σάββατο με βάση τη σημερινή τους κατάταξη.

Στην κατηγορία Hypercar, η Ferrari δυσκολεύτηκε αλλά σημείωσε την ταχύτερη επίδοση και έκανε το 1-2. Η #50 499P στα χέρια του Αντόνιο Φουόκο σημείωσε το 3:25,213 και πήρε την πρώτη θέση, μόλις 0,199 δευτ. μπροστά από τo δεύτερο αγωνιστικό της ιταλικής ομάδας. Ακολούθησαν τα δύο GR010 της Toyota Gazooo Racing, με τη διαφορά από τα αγωνιστικά πρωτότυπα της Ferrari να είναι στα δύο δέκατα του δευτερολέπτου.

Τεράστια μάχη είχαμε για το ποια αγωνιστικά θα συμπληρώσουν το παζλ για τη μάχη της Hyperpole. Εν τέλει είδαμε δύο αγωνιστικά της Porsche και της Cadillac να παίρνουν το χρυσό εισιτήριο. Για τους Γερμανούς, οι #5 και #75 963 Hybrid, ήταν στις θέσεις 5 και 6, ενώ για τους Αμερικανούς τα #3 και #2 V-Series.R ήταν πίσω τους. Η διαφορά μεταξύ των παραπάνω Hypercar ήταν μόλις οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου.

Άτυχη ήταν η ομάδα της Peugeot, καθώς οι οδηγοί της δεν κατάφεραν να έχουν ένα καθαρό γύρο, ενώ την ίδια μοίρα είχαν τα αγωνιστικά της Glickenhaus Racing.

Στην LMP2, την ταχύτερη επίδοση σημείωσε το #28 της Jota στο 3:34,751 δια χειρός Πιέτρο Φιτιπάλντι. Η Team WRT ήταν μόλις 0,002 δευτ. πίσω από τη βρετανική ομάδα, ενώ τις πρώτες οκτώ θέσεις συμπλήρωσαν οι: Prema (#63), IDEC Sport, Vector Sport, Cool Racing, Racing Team Turkey και Prema (#9).

Jota Sport

Στην GTE, ταχύτερη ομάδα ήταν η Richard Mille Racing με τη #83 Ferrari 488. H ιταλική φίρμα είχε δύο αγωνιστικά της στις δύο πρώτες θέσεις, με την ταχύτερη επίδοση να είναι στο 3:51,877. Η Corvette Racing συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα.

Στην Hyperpole προκρίθηκαν δύο Aston Martin των ORT by TF και GMB Motorsport και τρεις ακόμη Ferrari, δύο της Kessel Racing και μία της AF Corse.

Richard Mille Racing

Στη διαδικασία είχαμε δύο κόκκινες σημαίες λόγω ατυχημάτων και δύο φορές οι «Slow Zones» κατέστρεψαν προσπάθειες πολλών αγωνιστικών. Η Hyperpole είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη, 8/6, στις 21:00 ώρα Ελλάδος.

Δείτε τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών για τις 24 Ώρες Λε Μαν εδώ.

Φωτογραφίες: Ferrari, Jota, Michelin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!