Dacia Spring Electric: Ήρθε στην Ελλάδα και αυτές είναι οι τιμές του

Dacia Spring Electric: Ήρθε στην Ελλάδα και αυτές είναι οι τιμές του

Dacia Spring Electric: Ήρθε στην Ελλάδα και αυτές είναι οι τιμές του
Το μικρό ηλεκτρικό crossover προσφέρει αυτονομία 220 χλμ. σε μεικτό κύκλο και 310 χλμ. στην πόλη.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποτελεί το Dacia Spring Electric 65. Το αστικό crossover έχει μήκος 3,73 μέτρα, εσωτερικό για 4 επιβάτες και χώρο αποσκευών 290 λίτρα. Η Teoren Motors ανακοίνωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τις τιμές και τον εξοπλισμό των εκδόσεων.

Κινητήρας – επιδόσεις

Στην Ελλάδα το Spring διατίθεται στην κορυφαία εξοπλιστικά έκδοση Extreme, η οποία συνδυάζεται αποκλειστικά με τον νέο ηλεκτροκινητήρα 65 ίππων και 113 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα επίσης νέο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο εξασφαλίζει καλύτερες επιταχύνσεις και καλύτερη ανάκτηση ενεργείας για μεγαλύτερη αυτονομία.

Dacia Spring Extreme

Το Spring Extreme Electric 65 επιταχύνει από στάση στα 50 χλμ/ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα, ενώ η ρεπρίζ 80 - 120 χλμ/ώρα διαρκεί 13,5 δλ. Η αυτονομία είναι 220 χλμ. σε μεικτό κύκλο και 310 χλμ. στην πόλη (WLTP), χάρη στην μπαταρία 26,8 kWh. Η μέση κατανάλωση ανέρχεται σε 14,5 kWh/100 χλμ. Με το καλώδιο και την πρίζα της έκδοσης Extreme η φόρτιση μπορεί να ολοκληρωθεί σε περίπου 13,5 ώρες μέσω μια απλής οικιακής παροχής ρεύματος, χρόνος που πέφτει σε λιγότερο από 60 λεπτά, αν αξιοποιηθεί η προαιρετική δυνατότητα ταχείας φόρτισης (DC) για μέχρι και το 80% φόρτισης της μπαταρίας.

Τιμές

Οι παραγγελίες του Dacia Spring έχουν ήδη ξεκινήσει στην Ελλάδα, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται μέσα στο καλοκαίρι και στη χώρα μας, με τιμές που διαμορφώνονται ως εξής για τις δύο εκδόσεις του νέου μοντέλου:

Dacia Spring Extreme Electric 65: 27.950€ (21.188€ μετά την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά»)
Dacia Spring Extreme Plus Electric 65: 29.950€ (22.704€ μετά την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά»).

Παράλληλα, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia πλαισιώνεται από 8ετή εγγύηση (ή 120.000 χλμ.) για τη μπαταρία, 5ετή (ή 100.000 χλμ.) εργοστασιακή εγγύηση και 3ετή δωρεάν οδική βοήθεια.

Εξοπλισμός

Το Dacia Spring προσφέρει τις απαραίτητες ευκολίες, όπως σύστημα πλοήγησης, κλιματισμός, ηλεκτρικά παράθυρα, σύνδεση με smartphone. Οι εκδόσεις Extreme, που βρίσκονται στην κορυφή της γκάμας της Dacia, αποσκοπούν στο να προσελκύσουν νέους πελάτες που αναζητούν ένα τρόπο να απολαύσουν περισσότερο την ύπαιθρο, συνεχίζοντας να προσφέρουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά για το 70% των αγοραστών της Dacia, οι οποίοι προτιμούν τις πλήρως εξοπλισμένες εκδόσεις της μάρκας.

Dacia Spring Extreme

Πιο συγκεκριμένα, η πλούσια έκδοση Extreme του νέου Dacia Spring, πέραν του πλήρους εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας που διαθέτει, ξεχωρίζει για τα μοναδικά της χαρακτηριστικά, που οριοθετούν το χαρακτήρα όλης της Extreme γκάμας, ενώ διατίθεται, για πρώτη φορά, στο εντελώς νέο χρώμα Slate Blue.

Εξωτερικά:

Τμήματα του αμαξώματος, όπως οι μπάρες οροφής, τα καλύμματα των πλευρικών καθρεφτών, οι πλήμνες των τροχών, το σήμα της Dacia στην πόρτα του πορτμπαγκάζ, καθώς και μέρη κάτω από τα φωτιστικά σώματα, είναι βαμμένα σε χάλκινη απόχρωση (‘Copper Brown’).
Υπάρχουν αυτοκόλλητες λωρίδες στις πόρτες, καθώς και μια αισθητική αναφορά στο μοτίβο snorkel του Duster που βρίσκεται μεταξύ των θυρών και των εμπρός φτερών, αλλά και μια ειδική διακόσμηση στα προστατευτικά του κάτω μέρους των θυρών.

Εσωτερικά:

Ξεχωριστή επένδυση στα μαρσπιέ των θυρών
Ειδική εκτύπωση στα εμπρός ελαστικά πατάκια
Επένδυση σε χάλκινη απόχρωση (Copper Brown) σε ορισμένα τμήματα των πάνελ των εμπρός θυρών, στο περίγραμμα των αεραγωγών και της οθόνης πλοήγησης
Εμφανείς ραφές καθισμάτων σε χάλκινη απόχρωση (Copper Brown)
διαθεσιμο και σε επαγγελματικη εκδοση cargo

Επαγγελματική έκδοση Spring Cargo

Το Spring, με τον νέο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, θα διατίθεται και ως ελαφρύ επαγγελματικό – στην έκδοση Spring Cargo – που αφορά τους επαγγελματίες εμπόρους, τους διανομείς και άλλα παρόμοια επαγγέλματα, προσφέροντάς τους απεριόριστη πρόσβαση στο κέντρο των αστικών περιοχών. Είτε πρόκειται για παραδόσεις τύπου “last mile”, είτε για απλή μεταφορά ογκωδών αντικειμένων, το Spring Cargo συνδυάζει εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, άνεση οδήγησης και μετακινήσεις χωρίς εκπομπές ρύπων. Το Spring Cargo θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από το Σεπτέμβρη του τρέχοντος έτους.

Dacia Spring Extreme

Photo Credits: Dacia

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!