F1 - H Ferrari δεν μπορεί να αντιγράψει το πάτωμα της Red Bull

F1 - H Ferrari δεν μπορεί να αντιγράψει το πάτωμα της Red Bull
O επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Φρεντ Βασέρ, εξήγησε τους λόγους που δεν είναι απλή η αντιγραφή ενός άλλου μονοθεσίου στη σημερινή Formula 1.

Στο πλαίσιο του Grand Prix Μονακό, ο κόσμος της Formula 1 είχε την τύχη να δει σπάνιες εικόνες. Συγκεκριμένα, τα ατυχήματα των Λιούις Χάμιλτον και Σέρχιο Πέρεζ, έδωσαν την ευκαιρία σε φωτογράφους να απαθανατίσουν το δάπεδο των W14 και RB19.

Φυσικά τα περισσότερα βλέμματα, ειδικά αυτά των εργοστασίων, στράφηκαν προς το μονοθέσιο της Red Bull Racing, το οποίο είναι το ταχύτερο του grid. Το δάπεδο ενός μονοθεσίου είναι ο πιο σημαντικός του τομέας, καθώς παράγει το μεγαλύτερο μέρος της κάθετης δύναμης.

Στο πλαίσιο του Grand Prix Ισπανίας, ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Φρεντ Βασέρ, ρωτήθηκε αν η ομάδα του μπορεί να αντλήσει επιρροές από τους «ταύρους».

«Πιστεύω πως όλοι μας έχουμε πολλές φωτογραφίες από όλα τα μονοθέσια. Είναι όμως αρκετά δύσκολο ή ακόμη και αδύνατο να αντιγράψεις κάτι από ένα άλλο μονοθέσιο. Δεν μπορείς απλά να αντιγράψεις μόνο ένα μέρος», είπε ο Γάλλος.

Ο Αντρέα Στέλα της McLaren, παραδέχθηκε πως το δάπεδο της RB19 έγινε αντικείμενο συζήτησης στο εργοστάσιο του Ουόκινγκ: «Προσωπικά, κοιτούσα για αρκετή ώρα το πάτωμα της Red Bull, όμως οι 100 αεροδυναμιστές μας θα το κοιτάζουν για ακόμη περισσότερο χρόνο. Είναι πολύ ενδιαφέρον και δείχνει την πολυπλοκότητα και την ποιότητα της εξέλιξής τους. Για να είμαι ειλικρινής, όταν είδα τις φωτογραφίες είπα ένα μπράβο στη Red Bull».

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!